22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Kore gazileri ve ailelere madalya

KORE GAZİLERİ VE AİLELERE MADALYA

Kore savaşının 60'ncı yılı dolayısıyla Cam Piramit Sergi Salonu'nda 'Kore-Türk' konulu resim sergisi açıldı. Kore Birleşim Danışma Kurulu, Kore savaşına katılan gazilere ve ailelerine madalya verdi.

Koreli ve Türk ressamların eserlerinden oluşan dostluk sergisine Muharip Gaziler Derneği üyeleri, Kore Cumhuriyeti'nden temsilci ve halk ressamları ile Kore'de savaşmış gaziler ile çok sayıda davetli katıldı. Türk-Kore kardeşliğinin sanat ve kültür alanlarına katkıda bulunması amacıyla açılan sergide konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın serginin Antalya'da açılmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi. Kore ile kurulan dostluk köprüsünün bundan sonrada devam etmesini dileyen Başkan Akaydın, “Türk askeri dünyada asaletin sembolüdür. Kendi topraklarını savunmada gösterdikleri başarı ortadadır. Bununla beraber dünya barışına katkı sağlayan onurlu, değerli ve savaşmasını bilen bir askerdir” dedi.

Muharip Gaziler Derneği Başkanı Abidin Sezer ise 60 yıl önce Kore'de 15 bin Türk askerinin savaşa katıldığını belirterek, “Kore Cumhuriyeti halkının, Türk halkı ve Türk askerine duydukları minnet duygusunu her ortamda ifade eden konuklarımıza şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Açılışta konuşma yapan Kore Birleşim Danışma Kurulu Üyeleri de gazilere şükranlarını sunarak, “Kore'de bizim için hayatını kaybeden asker ve gazileri yürekten hatırlamak adına güzel bir etkinlik oldu. Burada sizlere takacağımız madalya küçük bir hediye gibi görünse de, Kore halkı adına bu madalyaları sizlerin yüreğine takıyoruz” diye konuştu.

KORE GAZİLERİ VE AİLELERE MADALYA
KORE GAZİLERİ VE AİLELERE MADALYA
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2010 Salı 12:24:04
Güncelleme :26 Ekim 2010 Salı 12:31:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?