7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Korkuteli esnafı 2007'den umutlu

Korkuteli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Halil Emirdağlı, 2006 yılının esnaflar için kayıp yıl olduğunu ifade ederken, 2007 yılından umutlu olduklarını belirtti. 

Halil Emirdağlı, 2006 yılında Korkuteli'nde 100'e yakın işyerinin kepenk kapattığını buna karşın, 150'ye yakında iş yerinin açıldığını kaydetti. Emirdağlı, "Ülke genelinde olduğu gibi Korkuteli ilçesinde esnaf ve sanatkarlarımızda ekonomik daralma var. Memur, emekli ve işçi maaşlarının düşük olmasından dolayı alım gücü az. Ülkemiz bu yıl iki seçim geçirecek. Genel seçimlerden önce, seçim ekonomisine rağmen bir umudumuz var. Emekli maaşlarına yakışır bir artış bekliyoruz" dedi. 

Halil Emirdağlı, göreve geldiği günden itibaren kooperatifçiliğin gereği birlik ve dayanışma içinde çalıştığını belirterek, "Finans ve ekonomi yönünden Halk Bankası'na bağlıyız ve onların bize sunduğu fırsatları aktararak ayakta durmaya çalışıyoruz. Ama bizim ayakta durmamızı sağlayan gerçek güç, esnaf ve sanatkar arkadaşlarımızın bize olan inancı ve desteğinden geçmektedir. Bugün hala enflasyon oranlarından kat kat yüksek olan bir faizle kredi kullandırabiliyoruz. Bizler büyümenin tek olarak değil birlik olarak gerçekleştiğini bildiğimiz için bir araya geldik ve bu kooperatifi kurduk. Çabamız esnafı hep ileriye taşımak olacaktır” diye konuştu. 

Kredi faizlerinin sabit kalmasının kullanılan kredi oranın da artışa neden olduğunu kaydeden Emirdağlı,"Kredi faizlerimiz şu anda yüzde 13 seviyesinde devam ediyor. Mayıs ayında yaşanan kriz nedeniyle kredi faizlerinin yükseleceğini düşünmüştük. Ancak, Hükümetimiz faiz oranını sabit tuttu. Bu nedenle hükümetimize teşekkür ediyorum. Kredi alan esnaf ve sanatkarımız oldukça dürüst bir yaklaşımla malını satmak pahasına da olsa borcunu ödeme gayretinde içinde bu konuda ilçe esnafımıza teşekkür ediyorum” dedi.
iha
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2007 Perşembe 12:01:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?