22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Korkuteli Hasta Hakları Birimi işbaşında

Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan Hasta Hakları Yönetmeliği çerçevesinde, Korkuteli Devlet Hastanesi'nde, Hasta Hakları Birimi kurulduğu bildirildi. 

Devlet Hastanesi Hasta Hakları Birim Sorumlusu Mehmet Kartcı, bu birimin Sağlık Bakanlığı'na bağlı sağlık kurum ve kuruluşlarında meydana gelen hasta hakları ihlallerinin önlenmesi ve sağlık hizmetlerinin kalitesinin arttırılması için kurduğunu belirtti. Devlet Hastanesi B Bloktaki bir odayı tahsis ederek Hasta Hakları Birimi'nin hizmette olduğunu hatırlatan Kartcı, "Bu odada tüm sorunlar dinleniyor. Hastalarımız birimimize haklarıyla ilgili her türlü talep ve şikayetlerini iletebilirler. Hasta hakları birimlerine ulaşan bu şikayetler, haftanın belirli günlerinde toplanan Hasta Hakları Kurullarında görüşülür. Kurula ulaşan dosyalar en geç 21 gün içinde karara bağlanır ve başvuru sahibine bilgi verilir" dedi. 

Vatandaşların ayrıca haklarıyla ilgili olarak tüm şikayet ve başvurularını, Sağlık Bakanlığı'nın www.saglik.gov.tr. internet adresindeki 'hasta hakları şikayet bildirim formu'nu doldurarak bildirebileceklerini belirten Kartcı, "Hasta Hakları Yönetmeliği, hastaların daha iyi hizmet alması, hastaların, insan haysiyetine yakışır bir şekilde haklarından yararlanma, hak ihlallerinin önlenmesine ve gerektiğinde hukuki korunma yollarının fiilen kullanılabilmesine dair usul ve esasları düzenlemek amacıyla yayımlanmıştır" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2006 Çarşamba 16:33:03
Güncelleme :2 Ağustos 2006 Çarşamba 18:32:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?