16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Korkuteli Mezbahası’nın temeli atıldı

KORKUTELİ MEZBAHASI’NIN TEMELİ ATILDI

Antalya’nın Korkuteli ilçe belediyesi tarafından yaptırılan mezbahanın temeli atıldı.

Korkuteli ilçe belediyesi tarafından yaptırılan mezbahanın temeli Korkuteli Kaymakamı Erkan Karahan, MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal ve vatandaş topluluğunun bulunduğu törenle atıldı. Açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Hasan Gökce, yıl içerisinde Atık su arıtma tesisinin ve toptancı halinde temelini atacaklarını söyledi.

2010 yılında daha çok sık sık temel atacaklarını belirten Gökce, “İnşallah bir yıl içinde sizleri sık sık bu şekilde görmek istiyoruz ve sık sık sizi böyle törenlerle yoracağız. İkinci yılımızın ilk gününde böyle bir temel atma töreninde beraber olmaktan mutluyuz. Özel olduğunu düşündüğümüz neden ise ilçemizin uzun yılar şu inşaat ortamına hasret kalmasıdır. Bu yıl belediyemizin 100. Yılımızı kutlayacağız bu ada temel atma törenine ayrı bir anlam katmıştır” dedi.

Antalya’nın birçok ilçesinin alternatifi olduğunu ancak yayla kenti olarak Korkuteli’nin kente yakın alternatifsiz tek ilçe olduğunu vurgulayan Gökce, “İnşallah Korkuteli’nin Antalya’nın uydu kenti olacağını düşünüyoruz. Bizde bu şekilde planlamaya gayret ediyoruz. ilçemizi Antalya da bölgede Türkiye’de marka haline getirmeye çalışacağız. Planlı programlı çalıştık. Hazırladık tamamladık. 30’un üzerinde projemiz var en önemlilerinden birisi olan mezbaha temelini attık. Mali ve idari disiplini sağladık planlarımızı yaptık. Atık su arıtma projemiz sırada. Mantarcılık ve meyvecilik sektörünün kalbi olduğunu düşündüğümüz toptancı halin temelini atmak için de inşallah birlikte ocağız. Küçük Afyon olarak nitelendirdiğimiz 4-5 yol kavşağı olan ilçemiz içi otogar temelini de birlikte atacağız. Hepsinin projesi hazır durumda” diye konuştu.

Korkuteli Kaymakamı Erkan Karahan, işlerinin yoğunluğu nedeniyle törenin sonuna yetişirken, konuşmaların ardından temel atma eylemine geçen davetliler harç betonunun etrafına toplandı. Korkuteli İlçe Müftüsü Abdulmuttalip Peşe’nin okuduğu duanın ardından alkışlar arasında beton harcı döküldü. Korkuteli Belediyesi Mezbahası’nın Ağustos ayında bitirilmesi planlanırken, 1 Milyon TL’ye mal olan mezbahanın günlük 150 büyükbaş 600 küçükbaş hayvan kesim kapasitesi olduğu belirtildi.

KORKUTELİ MEZBAHASI’NIN TEMELİ ATILDI
İHA
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2010 Cuma 10:31:04
Güncelleme :2 Nisan 2010 Cuma 15:55:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?