1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Korkuteli MYO şehitleri unutmadı

Akdeniz Üniversitesi'ne bağlı Korkuteli Meslek Yüksek Okulu, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferini kutlama kapsamında "Maziye davet" programı düzenledi.

Korkuteli Öğretmenevi'nde tertip edilen programa Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Erkan Özçelik, Belediye Başkanı Adnan Uğurlu, Emniyet Müdürü Salih Ayas, Askerlik Şubesi Başkanı Personel Üsteğmen Volkan Onay, siyasi parti temsilcileri ve öğrenciler katıldı. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Korkuteli Meslek Yüksek Okulu müdür yardımcısı Hasan Özmen, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Şehitleri şükran ve rahmetle andığını belirten Özmen, "Bugün, dünyada Türk adının duyulduğu andan itibaren bayrağımızı yeryüzünün her noktasında taşıyanların üç kıtayı Türk yurdu haline getirenlerin, Türklük uğruna bedenlerini toprağa koydukları gündür. Bugün, ölümsüzlük şerbetini içenlerin Tanrı'ya kavuştukları gündür. Bugün, barutun kanla, kanın canla, canın vatan, namus ve bayrak uğruna destanlaştığı gündür" dedi.

Daha sonra Korkuteli Meslek Yüksek Okulu öğrencileri tarafından şiirler okundu, oyunlar oynandı, kahramanlık türküleri söylendi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2009 Cuma 09:59:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?