21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Korkuteli MYO'da mezuniyet sevinci

Antalya Akdeniz Üniversitesi'ne bağlı Korkuteli Meslek Yüksekokulu 4. mezunlarını verdi. 

Meslek Yüksekokulu binasında gerçekleşen törene, Korkuteli Kaymakamı Rıza Dalan, Belediye Başkanı Adnan Uğurlu, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Günay Güllü, öğretim üyeleriyle veliler katıldı. Korkuteli Meslek Yüksekokulu'nda öğrenim gören Bilgisayar Teknolojisi ve Pazarlama, Muhasebe, Tarımsal Pazarlama ve Bitkisel Üretim bölümlerinden toplam 96 öğrenci okuldan mezun oldu. 2003 yılından bu yana 3 kez mezun verdiklerini ve bunun 4. mezunları olduğunu söyleyen Korkuteli Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç Dr. Orhan Özçatalbaş, "İlk dönemde 40 öğrenci mezun ettik. Korkuteli ilk üniversiteye kavuştuğunda 48 öğrencimiz vardı. İlk mezun verdiğimiz zaman bu rakam 96 öğrenci oldu. Şu anda okulda 315 öğrenci öğrenim görüyor. Bu rakamın 96'sını mezun ettik. Gelecek yıl hedefimiz 400-500 öğrenci olacak" dedi. 

Mezuniyet törenine katılan misafirlerden tek tek mezuniyet belgelerini alan öğrenciler, mezuniyetlerini keplerini havaya atarak kutladı. Okulda yapılan başarı listesinde, okul 1.'si Huriye Akkaya, 2. Keziban Yavaşlar ve 3. Tülay Gülçin Akgün oldu. Okul 1.'si olan Huriye Akkaya, diplomasını Korkuteli Kaymakamı Rıza Dalan'dan aldı. 

Korkuteli Meslek Yüksekokulu binasında gerçekleşen diploma töreninde konuşan Korkuteli Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı Başkanı Av. Galip Kaya, dünya üniversitesi oluşturmayı hedeflediklerini belirterek, "Kaliteli eğitim ve teknoloji üreten bir üniversite hedefliyoruz. 

Korkuteli İlçesi için yeni kampüs yapmayı hedefledik. Bunun da yapımına başlandı. Korkuteli halkıyla bütünleşerek kmpüs binasını en kısa zaman içinde yetiştirmek için çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

 Vakıf Başkanı Kaya, üniversiteyi ön plana çıkaran önceliklerden birinin de topluma hizmet anlayışı olduğunu, gerçek üniversitenin toplumun dışında, topluma tepeden bakan değil, toplumun içinde olan bir üniversite olduğunu kaydetti. Kaya, "Gerçek üniversitenin, toplumun sorunlarıyla içli dışlı olan ve toplumla beraber gelişen ve büyüyen bir kurum olması gerektiği inancındayız" dedi. 

Korkuteli Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı Başkanı Av. Galip Kaya, Korkuteli Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Orhan Özçatalbaş'a Çanakkale'de 2 askerin bulunduğu fotoğrafı okulun girişine asması için verdi. Belgelerin verilmesinden sonra pilav ve ayran ikramı yapıldı.
.
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2006 Çarşamba 15:54:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?