22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Korkuteli yeşile bürünecek

KORKUTELİ'NDE AĞAÇ DİKİM HAZIRLIĞI BAŞLADI

Korkuteli Orman İşletme Müdürlüğü Ağaçlandırma Şefliği Antalya-Korkuteli-Denizli yol güzergahı Kızılcadağ Mestan Tepesi mevkinde 316 hektarlık proje sahasını dikime hazırlıyor.

Korkuteli Orman İşleme Müdürlüğü Ağaçlandırma Şefliği, Yukarı Karaman Kızılcadağ Mestan Tepesi'nde 316 hektarlık alanda proje kapsamında ağaç dikimi için hazırlık çalışmalarına başladı. Çalışmalarda iyi ağaç türleri korunarak bakımları yapılırken, bozuk orman alanlarındaki ağaçsız boşluklarda ise toprak işlemesi ve arazi hazırlığı yapılarak dikime hazır hale getiriliyor.

Korkuteli Orman İşletme Müdürlüğü Ağaçlandırma Şefi Mustafa Ayaz, proje kapsamındaki alanlarda yüzde 40'tan fazla meyilli sahalarda traktör ile arazi hazırlığının yapılamadığını belirterek, “Meyilli sahalarda halen işçi ile diri örtü temizliği ve dikim terasları yapılarak ağaçlandırılma çalışmalarını sürdürüyoruz” dedi.

İlk kez mini ekskavatörlerle yapılan çalışmalarda 100-180 santimetre genişlikte grodoni terası ve 50-80 santimetre derinlikte dikim çukurları açılarak su tutma kapasitesinin azami seviyeye çıkartıldığını kaydeden Ayaz, “Böylece dikimin başarı şansı artırılıyor. Ayrıca grodoni teras haricinde, terasların aralarında kalan bitki örtüsüne dokunulmadığından ekosistem fazla müdahale görmüyor ve biyolojik çeşitlilik korunuyor. Açılan geniş teraslarda dikilen fidanların takibi ve bakımı kolaylaşıyor. İşçi ile arazi hazırlığına kıyasla maliyet çok daha düşük oluyor” dedi.

Ayaz, 70 bin metrelik grodoni teras ile 60 bin metrelik çukur açıldığını ifade ederek, ilk yağmurla birlikte ağaç dikime başlanacağını da sözlerine ekledi.

KORKUTELİ'NDE AĞAÇ DİKİM HAZIRLIĞI BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2010 Perşembe 12:11:24
Güncelleme :11 Kasım 2010 Perşembe 12:12:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?