7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Korkuteli Ziraat Odası'nda genel kurul

Antalya Korkuteli Ziraat Odası 11. Olağan Genel Kurulu bugün yapıldı. 14 yıldır başkanlık görevini yürüten Murat Eren seçimi kaybederken, yeni yeni başkan Musa Fikri Büyükçetin oldu. 

Korkuteli Belediye Toplantı salonunda gerçekleştirilen genel kurulda faaliyet raporları okunarak ibra edildi.
1992 yılından bu yana Korkuteli Ziraat odası başkanlığını yürüten Murat Eren, seçim öncesinde delegelere hitaben yaptığı konuşmasında "Bu bir hizmet yarışıdır. Kazanan da kaybeden de olmaz kazanan Korkuteli çiftçisi olur." dedi. 

Başkan Eren,1992 yılından bu yana Korkuteli çiftçisine hizmet ettiğini belirterek, görev süresi içinde yönetim kurulu olarak yaptıkları faaliyetler hakkında bilgi verdi. Bölge çiftçisinin içinde bulunduğu sıkıntıların çözümü için her türlü platformda çaba gösterdiğini dile getiren Başkan Eren, "Tarım giderlerinin artmasına karşılık ürün fiyatlarında kayda değer bir artış maalesef sağlanamıyor. Verilen devlet teşvikleri gecikmekle birlikte, çiftçilerimiz bürokrasiye mahkum ediliyor. Doğrudan Gelir Desteği ve Yem Bitkisi Teşvikleri zamanında ödenmiyor. Pancar üreticilerinin kotaları her geçen yıl düşürüldüğü için pancar fiyatları çiftçilerimizin masrafını karşılayamıyor. Kısacası çiftçimiz dertli ve perişandır. Bu konuda devletimizin gereken desteği vereceğine inanıyorum." diye konuştu. 

Genel kurulda daha sonra diğer aday Musa Fikri Büyükçetin bir konuşma yaptı. "Ziraat Odası her konumda her platformda çiftçiyi en iyi temsil eden bir kuruluştur." Diyen Büyükçetin, "Odanın başlıca görevi tarımda gelinen en son teknolojiyi, hayvancılıktaki gelişmeleri bağ ve bahçelerdeki sulama ve ilaçlama tekniklerinden çiftçisini haberdar edip bundan en iyi şekilde yararlandırmaktır. Ziraat odası çiftçi belgesi verip destekleme dosyası alan bir kuruluş olmaktan kurtarılmalıdır. Çiftçinin her zaman yanında olduğunu her fırsatta göstermelidir. Sizlerle seçim dolayısıyla defalarca beraber olduk. Çiftçilerimizin şikayetlerini dinledik. Ziraat Odasına ilk kayıtlardaki giriş parasının ve yol belgeleri ücretlerinin çok yüksek olduğunu söylediler. Bize bu görevi layık görürseniz ilk işimiz bu ücretleri makul bir
seviyeye çekmek olacaktır. Ayrıca fare zehiri olarak kullanılan zehirli buğdayı üyelerimize bedava vereceğiz. Ekim ayında fiğ tohumu 80 kuruştu. Şimdi 1.5 lira. Oda yönetimi kaç ton fiğ getirip çiftçimizin hizmetine sunmuştur. Son iki yıldır köylerimizde pire derdi var. Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi burnumuzun dibinde. Buraya fakülte bünyesindeki bitki koruma bölümünden bir profesör getirilip çiftçimiz bilgilendirilebilirdi. Pire için nelerin yapılması ve hangi ilaçların kullanılması gerektiği bir broşür haline getirilip köylerimize ve kasabalarımıza dağıtılamaz mıydı? Güz geldiğinde çiftçimiz tohumluk derdine düşüyor. Ne yazık ki odamızın bu konuda hiçbir çalışması yoktur biz bu göreve talip olduk." Şeklinde konuştu. 

Büyükçetin, daha sonra şunları söyledi, "Yapılmayan işleri yapmaya çalışacağız. Bu görevi bize layık görürseniz tüm delegelerle her 3 ayda bir defa toplanıp istişare yapacağız. Korkuteli'mizde toprak tahlili yapılmamış hiçbir köy ve sabamızı bırakmayacağız. Yapılan bu tahliller sayesinde çiftçimizin analizine uygun gübre kullanmasını sağlayacağız. Köylümüzün istediği sertifikalı tohumları hizmetinize sunacağız. Fidan firmalarıyla görüşüp çiftçilerimizin daha ucuz sertifikalı fidanlara sahip olmasına ön ayak olacağız. Her yıl düzenlenen tarım fuarlarına çiftçilerimizi götürüp tarımda gelinen en son gelişmeleri göstereceğiz. Ziraat odasını en iyi şekilde yönetmeye talibiz. Biz bu işi çok daha iyi ve güzel yapacağız diye söz verdik ve huzurunuza geldik."
Genel kurulda daha sonra yeni yönetim için seçim yapıldı. Seçime 72 delegenin tamamı katıldı. Başkan adayı Musa Fikri Büyükçetin 38 oy alarak oda başkanlığına seçilirken, eski başkan Murat Eren 34 oy alabildi.
Musa Fikri Büyükçetin başkanlığındaki Korkuteli Ziraat odası seçiminde yönetim Kurulu ise şu isimlerden oluştu; "Osman Manis, Veli Aslan, Ahmet Ünlü, Gürsel Kalay, Zeki Kurt ve Mehmet İşlek"
iha
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2007 Cumartesi 18:29:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?