22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Korkuteli'de altyapı çalışması

Korkuteli İlçe Belediye Başkanı Adnan Uğurlu, yaklaşık 6 ay önce başlattıkları kanalizasyon çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini belirterek, "50 yıllık yatırım Korkuteli'ni rahatlatacak" dedi. 

Belediyenin çalışmaları hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Adnan Uğurlu, altyapının modern bir kent için olmazsa olmazlardan biri olduğunu söyleyerek, "96 yıl boyunca Korkuteli Belediyesi'nde şimdiye kadar bu çalışma yapılmamış. 

1999 yılında ilk belediye başkanlığım döneminde kentin sorunlarını çözmek için çalıştık. Çalışmalara başladığımızda sorduğumuz herkes, bize kanalizasyon çalışmalarının zor ve maliyetli olduğunu söyleyerek 'yapamazsınız' dedi. Konunun uzmanları proje, ihale ve yapımın 5 bin 668 YTL'yi bulacağını söyledi. 

Ancak biz öz kaynaklarımızı kullanarak maliyeti 2 bin 638 milyon YTL'ye çektik. '10 yıl sürer' dediler, biz '2006 yıl sonunda bitireceğiz' dedik. 40 kilometrelik çalışmayı 2 yılda tamamlama sözü vermiştik, 2006 yıl sonunda tamamlanacak ve arıtma tesisi de 2007 yılı sonunda hizmete girecek" dedi. 

Altyapıyı bitirdikten sonra ilçeyi yeniden inşa edeceklerini kaydeden Başkan Uğurlu, "Altyapıyı bitirdikten sonra asfalt ve kilitli parke çalışmalarına hız vereceğiz. 

Tüm sokaklarımız, parklarımız, caddelerimiz modern bir yapıya kavuşacak. Modern bir oluşumun yanında yeşile de önem vererek her yıl binlerce fidan dikiyoruz. 

Modern kaldırımlar, yeşil bir Korkuteli olacak. Bunu gerçekleştirdiğimizde, vatandaşlarımız ve misafirlerimiz Korkuteli'nin değişimini çok iyi fark edebilecekler" diye konuştu. 

1 Haziran'da TEDAŞ ekiplerinin ilçe merkezinde elektrik kablolarını yeraltına almaya başlayacağını da ifade eden Uğurlu, "Çevre yolunda Tefenni bağlantılı olan tarafın çalışmaları tamamlandı, mülk sahiplerine Karayolları tarafından ödemeler önümüzdeki günlerde yapılacak.

Fethiye bağlantısı için Karayolları Genel Müdürlüğü'nün güzergah çalışması devam ediyor" şeklinde konuştu. 

Başkan Uğurlu, Bayındırlık İl Müdürlüğü ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nün kapalı spor salonu çalışmalarını tamamlamak üzere olduğunu, salonun yapımının kaymakamlık tarafından ihale edileceğini sözlerine ekledi.
.
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2006 Çarşamba 17:01:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ruşen göçmen IP: 85.98.177.xxx Tarih : 2.06.2006 13:53:31
ANTALYA nın en güzel ilçelerinden olan korkuteli için yapmış olduğunuz bu güzel hizmetlerinizden dolayı sizi canı gönülden kutlar,ve başarılarınızın devamını dilerim ,güzel korkutelim Sn.Belediye Başkanımız Adnan Uğurlu ile daha iyi hizmetler göreceğine inanıyorum.