21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Korkuteli'de haşereyle mücadele

Korkuteli Belediyesi haşereyle mücadele çalışması başlatıldı. 

Yaz ayları boyunca devam edecek olan haşere mücadelesinde püskürtme ve dumanlama yöntemiyle 3 ayrı değişik ilaç karışımı kullanılırken, bu ilaçların insanlar için hiçbir yan etkisi olmadığı belirtildi.

Belediyenin haşere ile mücadelesinde ilçe halkının kendilerine yardımcı olmasını beklediklerini dile getiren Belediye Başkanı Adnan Uğurlu, belediyenin yaz ayanında başlattığı sivrisinek ile mücadele için 100 bin YTL ödenek ayırdığını, yaz mevsimi boyunca haşere ve sivrisinek yoğunluğunun yaşanmaması için vatandaşların da dikkatli olmaları gerektiğini söyledi. Başkan Uğurlu, "Belediye olarak sivrisinek ve haşere mücadelesine Haziran ayı ile birlikte başlamıştır. Mart-Mayıs ayları arasında ise ilçede de sivrisinek larvası oluşumuna imkan verecek alanlarda larva mücadelesi yapılmıştır. Belediyemiz tarafından yapılan bu mücadelenin amacına ulaşabilmesi ve sivrisineksiz, haşeresiz bir yaz geçirebilmemiz için vatandaşların da katkıları gerekmektedir" dedi. 

Geçmiş yıllarda düzenli ilaçlama yapılmasına rağmen vatandaşlardan şikayetler aldıklarını belirten Başkan Uğurlu, "Şikayetlerin kaynakları incelendiğinde bir çoğunun bina altlarındaki su veya atık su birikintilerinden kaynaklandığı görülmüştür. Bina altlarındaki su birikintileri sivrisineklerin üremesi için çok uygun ortamlar oluşturmaktadır. Bina altlarındaki suların temizlenmesi, su birikmemesi için gerekli önlemlerin alınması bina sakinlerinin sorumluluğundadır" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2006 Cumartesi 11:25:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?