7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Korkuteli'de kaçak elektriğe geçit yok

Antalya'nın Korkuteli İlçesi'nde kaçak elektriğe karşı denetimler sıklaştırıldı. 

Vatandaşları kaçak elektrik kullanmamaları yönünde uyaran TEDAŞ yetkilileri, kaçak kullanımı azaltmak için çalışmalarını sürdürüyor. İlçede kaçak elektriğin önüne geçmek isteyen TEDAŞ İşletme Şefliği, 12 kişilik ekip oluşturdu. Yetkililer, ev ve iş yerlerinde kaçak elektrik kullananlara ağır yaptırımlar uygulanacağını belirterek, vatandaşların kaçak kullanımları bildirmelerini istedi. Kaçak kullanımın yaygınlığı sebebiyle sık sık kesintilerin meydana geldiğini kaydeden TEDAŞ yetkilileri, “Vatandaşlarımız duyarlı olmalı. 

2006 yılı içerisinde kaçak enerji kullanımından dolayı birkaç vatandaşımız hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu. Kaçağı yapan vatandaşlarımız devletin malını, dürüst vatandaşın da ceplerindeki parayı almaktadırlar. Bu alanda teknolojinin getirmiş olduğu yenilikler sayesinde kayıp kaçakları anında tespit edebilmektedir. Artık abonelerimizi tek tek kontrolden geçirerek bir takım bilgilerin bilgisayar ortamına taşıyarak çok sıkı bir şekilde takibe almaktayız. 

Haklarında dava açılanlara mahkemelerce hapis cezası verilmektedir. Aynı suçu birkaç kez işlemeleri halinde tüm indirimler ortadan kalktığı gibi 2 yıl gibi ağırlaştırılmış hapis cezası uygulanmasına başlanıldı. Bu gibi çalışmaları yaparken amacımız elektrik enerjisini vatandaşımıza sağlıklı bir şekilde kesintisiz, sürekli enerji verilmesini sağlamaktır. Belirlediğimiz hedeflere emin adımlarla ilerleyerek İlçemizde en iyi hizmeti vereceğiz" dediler.
iha
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2007 Pazartesi 21:05:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?