21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Korkuteli'de sulama sezonu başladı

Antalya’nın Korkuteli ilçesinde sulama suyu barajından bahçe sulaması için su verilmeye başladı.

Korkuteli barajında Sulama Birliği tarafından kesilen kurbanlarla Sulama Sezonu açılışı yapıldı. Açılış töreninde konuşan Korkuteli Sulama Birliği Başkanı Kemal Öztepe, su kaynaklarının doğru kullanımı konusunda atılacak adımların önemine değinerek “suyun kıymetini bilmek zorundayız” şeklinde konuştu.

Kurban kesilerek Sulama barajından suyu salan sulama Birliği başkanı Öztepe, “yeni bir sezonu daha açıyoruz. Ancak her yıl bir önceki yıla göre sıkıntılarımız artıyor. Sebebi de yeterli yağışların düşmemesidir. Bu yılda beklenen yağışlar düşmedi. Umarız sulama döneminde çok büyük sıkıntılar çekmeyiz. Yeraltı kaynakları da bilindiği gibi her yıl çekilmekte. Artık suyun bilinçli kullanımı ve modern tarım tekniklerini uygulama aşamasına hızla geçilmelidir. Geç kalınan bu konuda ciddi bir çalışma dönemine girilmelidir. Yeni sezonumuzun hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
2008 yılı sulama sezonuna 14 milyon 500 metreküp su ile girdiklerini bu su ile 2 kez Korkuteli çiftçisine su vereceklerini söyleyen Öztepe, “ne yaparsak yapalım mutlaka suyu tasarruflu kullanalım” dedi.

 

.
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2008 Cuma 10:44:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?