7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Korkuteli'de taksicilerden eylem

Antalya-Korkuteli arasında taşımacılık yapan 5 ticari taksinin "Amaç dışı kullanıldığı" gerekçesiyle trafikten men edilmesine kızan taksi sürücüleri eyleme başladı. 

Korkuteli-Antalya arasında 2 yıldır hizmet veren ticari taksilerin 2 gün üst üste "Amaç dışı kullanıldığı gerekçesiyle" trafikten men edilmesi, taksi sürücülerini kızdırdı. Duruma tepki göstermek isteyen yaklaşık 25 taksici, Korkuteli'deki duraklarına akşam saatlerinde gelerek eylem yapmaya başladı. Burada konuyla ilgili açıklama yapan VIP Taksi Durağı Başkanı İbrahim Yavrucu, taksilerinin haksız yere trafikten men edildiğini ve sürücülere haksız yere ceza kesildiğini ileri sürerek, "Biz hakkımızı arıyoruz. Madem bu işi yaptırmayacaklar neden bize zamanında ruhsat verildi. İşimizi yapmamızı engelliyorlar. Kapatacaklarsa da kapatsınlar" dedi. Kesilen cezaların çok ağır olduğunu savunan Yavrucu, "Taksilerimiz hem 15 gün trafikten men ediliyor, hem de sürücülerimiz 480 YTL ceza yiyor. Hizmet vermeye başladığımız 2 yıl boyunca durağa bağlı 30 taksi toplam 100'ün üzerinde ceza yedi. Antalya Valiliği'nin bu sorunu çözmesini istiyoruz" diye konuştu. 

Olayın duyulması üzerine Korkuteli Kaymakamı Rıza Dalan ve Korkuteli İlçe Emniyet Müdürü Murat Çevik, taksi durağına geldi. Taksicilerle bir süre görüşen Rıza Dalan, daha sonra olay yerinden ayrıldı. Güvenlik önlemi olarak Korkuteli İlçe Jandarma Komutanlığı'na ait bir ekip taksicilerin bulunduğu yere sevk edildi. Eylem sabaha karşı saat 03.00 sıralarında sona erdi. Taksici esnafı sessizce dağılırken, İlçe Jandarma Komutanlığı ve Antalya'dan gelen çevik kuvvet ekipleri de görev yerlerine döndü. 

Taksici esnafının, sorunlarına çözüm bulmak amacıyla pazartesi günü Korkuteli Kaymakamı Rıza Dalan ile görüşecekleri belirtildi.
iha
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2007 Cumartesi 10:53:35
Güncelleme :20 Ocak 2007 Cumartesi 11:03:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?