21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Korkuteli'de yayla şenliği

Korkuteli'de bağlı Avdan Köyü'nde bu yıl ilki düzenlenen yayla şenliği, renkli görüntülere sahne oldu. Avdan Köyü Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği ve köy muhtarlığı tarafından düzenlenen şenlik, yıllar önce Avdan Köyü'nden ayrılan köylülerin buluşmasını ve bütünleşmesini sağladı. Harman yeri olarak bilinen alanda gerçekleştirilen şenlikte hasret gideren köylüler, miniklerin güreşlerini izlerken, sanatçı Hakkı Bulut'un söylediği birbirinden hareketli parçalarla coşkulu anlar yaşadı. 

Korkuteli ve Antalya bölgesinden çok sayıda protokol mensubunun katıldığı organizasyonun ilgi görmesinden memnuniyet duyduklarını ifade eden Avdan Köyü Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Şaban Düdükcü, bu yıl ikincisi düzenlenen şenliğin geleneksel hale getirileceğini söyledi. 

Şenlikte düzenlenen güreş müsabakasına katılan 135 güreşçi zor anlar yaşadı. Türk kültürünü ve gelenekleri yaşatmak ve ata sporunu sevdirmek için şenliklerde güreşler de düzenlediklerini söyleyen Başkan Düdükcü, "Avdan Köyü'nü ve Avdan'ı bir marka olarak tanıtmak istiyoruz" dedi. 

Güreşlerde miniklerin güreşi seyirciler tarafından büyük alkış aldı. Güreşlerin bitmesiyle birlikte açık arttırma usulü, şenlik ağası seçimine geçildi. 12 Avdanlı Şenlik ağası olmak için bir biriyle yarıştı. Yapılan açık arttırmada Şenlik ağalığını Bülbül akülerinin sahibi Avdanlı Halis Bülbül, 14 bin 500 YTL vererek ağalığı kimseye kaptırmadı. 

Şenlikte davetlilere hazırlanan kavurma, ekmek arası köfte, köy helvası ve ayran ikram edildi. Şenliğe Antalya AkP Milletvekili Burhan Kılınç, Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) Tuncay Ercenk, Burdur Milletvekili R. Kerim Özkan, Korkuteli Kaymakamı Rıza Dalan, Belediye Başkanı Adnan Uğurlu, çevre belediye başkanları, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Akdeniz, köy muhtarları, dernek üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Şenlikte Ak Parti Milletvekili Burhan Kılınç, eski şenlik ağası Ekrem Bülbül'e yaptığı çalışmalardan dolayı bir plaket verdi. Korkuteli Halk Eğitim Merkezi ve Avdan Köyü İlköğretim Okulu öğrencileri, halk oyunları gösterileriyle izleyicilerden büyük alkış topladılar. 

Kızılay Kan Merkezi de şenliklere katılarak kan bağışı topladı ve tarama yaptı. Şenliklere 10 bine yakın vatandaş katıldı. Avdan Köyü Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği ve köy muhtarlığı tarafından düzenlenen şenlikte elde edilen gelirin okul, cami, çeşme ve mezarlık yapımında kullanılacağı öğrenildi.
.
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2006 Pazartesi 12:14:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?