16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Korkutelili kadın çiftçiler yarıştı

KORKUTELİLİ KADIN ÇİFTÇİLER YARIŞTI

Antalya'nın Korkuteli İlçesi'nde düzenlenen kadın çiftçiler yarışmasına 18 bayan katıldı.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürlüğü Kadın Çiftçiler Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Kadın çiftçiler yarışıyor' isimli yarışmanın 7'ncisi Korkuteli İlçesinde gerçekleştirildi.

Antalya İl Tarım Müdürlüğü Çiftçi Eğitim ve Yayım Şube Müdürlüğü tarafından yapılan yarışmalarla kırsal alanda kadın çiftçilere götürülen eğitim-yayım çalışmalarının sonuçlarını görmek, tarımsal alanlarda performanslarını değerlendirmek, kendilerine olan güven duygularını geliştirmek, birbirleriyle kaynaşmalarını sağlamak ve girişimcilik ruhu aşılamak amaçlanıyor.

Yarışmaya katılımcı çokluğu nedeniyle 2 grup halinde gerçekleşen yarışmada dereceye girenler Antalya'da yapılacak yarışmada Korkuteli'yi temsil edecek.

Esnaf ve Sanatkarlar odası Düğün salonunda gerçekleşen yarışmanın juri üyeliklerini ise Tarım İl Müdür yardımcısı Mehmet Yoran, Tarım İlçe müdürü Reşat Yılmaz, Ziraat Mühendisi Hürriyet Atçakarlar, Ziraat Mühendisi Fazilet Sarı yaptı.

Birinci grupta yapılan ve 10 kadın çiftçinin katıldığı yarışmada Bahçeyaka köyünden Şerife Böcek- Kadriye Şahin 19 sorudan 17'sine doğru cevap vererek birinci oldu. Avdan köyünden katılan Zehra Kızılkaya-Havva Kızılkaya'nın ikinci olduğu yarışmada üçüncülüğü ise Çaykenarı köyünden katılan Şükran Yaman- Nazmiye Akkanat aldı.

İkinci grupta yapılan 8 kadın çiftçinin katıldığı yarışmalarda ise Küçükköy Beldesi'nde Tevhide Akdeniz- Nazife Kır birinci olurken, Avdan köyünden Sema Keyifli- Semra Erçin ikinci, Kozağacı köyünden Kübra Akar- Emine Akar çifti ise üçüncü oldu.

Yarışmada dereceye giren kadın çiftçilere ödülleri İlçe Kaymakamı Erkan Karahan, Belediye Başkanı Hasan Gökce tarafından verildi.

Korkuteli'yi ulusal yarışmalarda temsil eden kadın çiftçiler bugüne kadar 3 defa bölge birincisi, 2006 ve 2007 yıllarında üst üste Türkiye birincisi olma başarısını göstermişlerdi.

KORKUTELİLİ KADIN ÇİFTÇİLER YARIŞTI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2010 Salı 09:48:00
Güncelleme :12 Ocak 2010 Salı 10:33:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?