1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Korkutelili muhtarlar eğitimde!

Korkuteli ilçesinde mahalle ve köy muhtarları, iki günlük eğitime tabi tutulacak.

İki gün devam edecek olan eğitim programının ilk gününde muhtarlara Özel İdare Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı, Mal Müdürlüğü yetkilileri ile ziraat mühendisleri ve veteriner hekim tarafından bilgiler verildi.

Öğretmen Evi’nde gerçekleştirilen eğitim programında ilk olarak İlçe Özel İdare Müdür Vekili Orhan Hekimoğlu, kurumdan yardım talebi, bütçe hazırlanışı ve kaçak yapılar hakkında muhtarlara bilgi verildi, sorular yanıtlandı.

Daha sonra İlçe Jandarma Komutanlığı’ndan Jandarma Kıdemli Başçavuş.Volkan Soner Doğan, muhtarlara 2803 sayılı Jandarma Teşkilatı görevi, yetkileri, yönetmenliği kapsamındaki mükellefiyetler, temel ceza kanunlarına uyum amacıyla çeşitli kanunlarda ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun kapsamında yetki ve sorumlulukları, genel hususlar ve işleyişi anlattı.

Öğleden sonraki eğitim programında Mal Müdürü Hüseyin İnal ise muhtarların mal müdürlüğünün iş ve işlemleri hakkında görev ve sorumluluklarını anlattı.Ziraat Mühendisi Kamil Ufuk Şahin tarafından ÇKS- MGD ilan tebliğ duyurusu hakkında, Veteriner Hekim Özlem Çağırıcı tarafından ise menşe şahadetnamesi yazımı, kuduz karantina, hastalık ihbarları programlı aşılamalar hakkında bilgi verildi.

Eğitiminin ikinci gününde muhtaralara Orman İşletme Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürlüğü, Sağlık Grup Başkanlığı, Nüfus Müdürlüğü ve Askerlik Şubesi’nden katılacak personeller tarafından bilgiler aktarılacak. Orman İşletme Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Yazman, Orman Kanunu, köy muhtarlarının orman mevzuatına göre görev ve sorumlulukları, köy-orman ilişkileri, orman yangınlarına müdahale konularında bilgi verecek.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Halim İzgi de 222 sayılı ilköğretim ve eğitim kanunu,taşımalı ilköğretim,okul binalarının bakımı ve korunması,yangın eğitim faaliyetleri konusunu anlatacak.Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Hüseyin Özvatan; köy kanununun uygulanması, ihtiyar heyeti kararları, tutulması gereken defterler ve birlik yardımları,Korkuteli Sağlık Grup Başkanı Ahmet Karateke, defin ruhsatlarının düzenlenmesi konusunda, Çevre Sağlık Tekniksiyeni Şaban Karaca çevre sağlığı hizmetleri, Nüfus Müdürü Sevim Kılı adres kayıt sistemi, nüfus hizmetleri kanununun muhtarları ilgilendiren bölümleri, evlendirme yönetmenliği hakkında bilgi verecek, soruları yanıtlayacak.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2009 Perşembe 12:18:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?