16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Korkuteli'nde 40 ünite kan bağışı

KORKUTELİ'NDE 40 ÜNİTE KAN BAĞIŞI

Batı Akdeniz Bölge Kan Merkezi, Korkuteli Belediye İnternet Evi'nde gerçekleştirdiği kan bağışı kampanyasında 40 ünite kan topladı.

Korkuteli Belediye İnternet Evi'ne stant kuran Batı Akdeniz Bölge Kan Merkezi görevlileri, sabah saatlerinden itibaren müracaat eden vatandaşlardan kan toplamaya başladı. İlçe halkının ilgisinden mutlu olduklarını ifade eden Batı Akdeniz Bölge Kan Merkezi Doktoru Nermin Gönül Coşkun, kan bağışında bulunan herkesin sağlık kontrolünün ücretsiz olarak yapıldığını söyledi. Coşkun, “Aynı zamanda kan veren vatandaşların kan grupları da belirlenmiş oluyor. Korkuteli halkı yapılan bu tür kampanyalara her zaman gereken desteği vermiştir” dedi. 18 ile 65 yaş arası sağlıklı her vatandaşın kan verebileceğini belirten Dr. Nermin Gönül Coşkun, herkesi kan vermeye davet etti.

Kanın sürekli bir ihtiyaç olduğunu belirten Dr. Coşkun, “Batı Akdeniz Bölge Kan Merkezi olarak Antalya, Burdur ve Isparta da bulunan hastanelere kan veriyoruz. Hatta birçok özel hastaneler ile de anlaşmamız var. Hastaneler kendilerine ihtiyaç olan kan gurubunu ve miktarını bize bildiriyor ve stoklarını hazır tutuyor. Ama acil bir durumda biz özel olarak ihtiyaç olan hastanelere kendi aracımız ile gönderiyoruz. Kan acil durumlarda temin edilmez. Kan sürekli bir ihtiyaçtır. Bu nedenle sağlık insanların her üç ayda bir kan vermelerini arzuluyoruz” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2010 Perşembe 12:47:04
Güncelleme :30 Aralık 2010 Perşembe 12:51:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?