22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Korkuteli'nde Cumhuriyet sevinci

Cumhuriyetin kuruluşunun 85. yıldönümü kutlamaları tüm yurtta olduğu gibi Antalya’nın Korkuteli ilçesinde de coşkuyla kutlandı.

Korkuteli ilçesindeki Cumhuriyetin 85.yıldönümü kutlamaları, Hükümet Konağı’nda Kaymakam İbrahim Sevimli ile Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Erken Özçelik ve Belediye Başkanı Adnan Uğurlu’nun tebrikleri kabul etmesiyle başladı.
Cumhuriyet meydanında gerçekleşen Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 85’nci yıldönümü kutlamaları Kaymakam İbrahim Sevimli, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Erken Özçelik ve Belediye Başkanı Adnan Uğurlu ile birlikte Öğrencileri ve vatandaşları selamlayarak, bayramını kutladı.

Kutlamalarının ardından Öğrenciler günün anlamını belirten şiirler okudular.
Şiirlerin ardından Günün önemini ve anlamını belirten bir konuşma gerçekleştiren Korkuteli Kaymakamı İbrahim Sevimli, Cumhuriyete her zamankinden daha fazla sahip çıkılması gerektiğini belirterek, “Kimsenin şüphesi olmasın ki, Cumhuriyetin kuruluşundan bugüne kadar yaşatılması sürecinde daima Cumhuriyet ve ilkelerinin en sadık temsilcisi ve bekçisi olan Korkuteli halkı, bundan sonrada Cumhuriyetin teminatı olmaya devam edeceklerdir” dedi.

Kaymakam İbrahim Sevimli, “Tarih boyunca her türlü tehdit ve tehlike karşısında bile İstiklal ve hürriyetini Milli varlığın vazgeçilmez amacı olarak kabul edilen Türk milleti Mustafa Kemal Önderliğinde milli kurtuluş mücadelesini şansla Şerefle kazanmış yüksek karakterli bir millet bütün dünyaya ispat etmiştir. Asırların ötesinden gelen koskoca bir Türk tarihinin artık kapanmak üzere olduğunu sanan örnek ve ders olmuştur. Bu milli destanın ilk ürünü de Cumhuriyet olmuştur. Atatürk’ün gösterdiği yolda ilerleyen, O’nun devrim ve ilkelerini kısa sürede benimseyen yüce Türk milleti, Cumhuriyeti yaşama biçimi olarak özümsemiştir. Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, O’nun silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet bayramını en içten duygularımla kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Kaymakam İbrahim Sevimli, konuşmasının ardından Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla ilköğretim ve orta öğretim öğrencileri arasında düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi. Tören Halk oyunları gösterilerinin ardından kutlamalar, bazı kurum ve kuruluşların kullandığı iş makinelerinin katılması da dikkati çekti.

İHA-
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2008 Çarşamba 18:36:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?