22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Korkuteli'nde 'evde eğitim’ dönemi

KORKUTELİ’NDE ‘EVDE EĞİTİM’ BAŞLADI

Korkuteli’nde engelli ve hastalığı nedeniyle okula gidemeyen öğrencilere, evde eğitim hizmeti verilmeye başlandı.

Korkuteli İmrahor Köyü İstiklal İlköğretim Okulu 5’inci sınıf öğrencisi olan ve hastalığı nedeniyle 2009–2010 öğretim yılında okula devam edemeyen Esma Duman için Milli Eğitim Bakanlığı Evde Eğitim Hizmetleri kapsamında, evde eğitim programı başlatıldı.

Esma Duman, eğitimine başlandığı ilk günde İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İsmail Uğurlu, İstiklal İlköğretim Okulu Müdürü Ahmet Özlü, Öğretmen Erdem Kapusuz tarafından ziyaret edildi.

GÖNÜLLÜ ÖĞRETMEN

Öğretmen Erdem Kapusuz Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan yönerge ile okul öncesi ve ilköğretim çağındaki özel eğitim gerektiren bireylerden eğitim öğretim kurumlarından doğrudan yararlanmayacak durumda olanlara evde eğitim verildiğini ve kendisinin de gönüllü olarak çalıştığını belirtti. Emekli öğretmen Kapusuz, “Türkiye'de çok sayıda çocuk, hasta olduğu için okula gidemiyor. Ben bunlardan sadece 1 tanesinin geleceğe hazırlanmasını sağlıyorum. Onların geleceğe hazırlanmasında benimde bir payımın olması beni çok mutlu ediyor. Bütün yorgunluğum bunu düşününce geçiyor” dedi.

OKULUMU ÖZLEDİM

Hastalığı nedeniyle 2009–2010 öğretim yılında okula devam edemeyen 11 yaşındaki Esma Duman ise “Hastalığım nedeniyle kalabalık yerlerde bulunmam sakıncalı. Okula gitmeyi arkadaşlarımla teneffüse çıkmayı çok özledim ama gidemiyorum” dedi.

HER BİREYİN EĞİTİM HAKKI VAR

Milli Eğitim Şube Müdürü İsmail Uğurlu da engeli veya hastalığı ne olursa olsun her bireyin mutlaka ilköğretim eğitiminden faydalanması gerektiğini söyleyerek, her bireyin eğitim görme hakkının Anayasa tarafından güvence altına alındığını belirtti. Uğurlu, “Bu yönergenin amacı okul öncesi ve ilköğretim çağındaki özel eğitime ihtiyacı olan bireylerden, sağlık problemi nedeniyle örgün eğitim kurumlarından doğrudan yararlanamayacak durumda olanlara evde veya hastanede yatarak tedavi gördüğü sürede verilecek eğitim hizmetlerinin planlanması ve yürütülmesiyle ilgili usul ve esasları düzenlemektir” dedi. Uğurlu, İmrahor Köyü İstiklal İlköğretim Okulu öğrencisi olan ve hastalığı nedeniyle okula gidemeyen Esma Duman’a evde eğitim verilmeye başlandığını belirterek, “Esma, Milli Eğitim Müdürlüğü'nce hazırlanan ders programı doğrultusunda evinde eğitim görecek” diye konuştu.

KORKUTELİ’NDE ‘EVDE EĞİTİM’ BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Mart 2010 Salı 11:19:16
Güncelleme :16 Mart 2010 Salı 11:20:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?