21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Korkuteli'nde Hıdrellez coşkusu

Antalya’nın Korkuteli İlçesinde ve köylerinde Hıdrellez Bayramı, şükür ve yağmur duası birlikte yapıldı.

Korkuteli ilçesine bağlı Bayat, Esenyurt ve Kargın köylerinde gerçekleşen Yağmur duası ve Şükür duası ile Hıdrellez şenliğinde köylüler birlikte yemek yiyerek dua ettiler.

Bayat köyünde gerçekleşen Yağmur, Şükür duası ve Hıdrellez şenliklerine Belediye Başkanı Adnan Uğurlu, Ak Parti İlçe Başkanı Hasan Ali İrban, Küçükköy Belediye Başkanı Bekir Özokutan ve köylüler katıldı.

Bayat köyünde düzenlenen Yağmur duasında konuşan Köy muhtarı Mustafa Evelek, Hıdrellez Bayramı’nın Türk devletlerinde asırlardan bu yana devam eden bir gelenek olduğunu söyledi.

Bizde böyle bir günde Yağmur duası ile Şükür duasını da ilave ederek bu tür bir organize yaptıklarını belirten Evelek, Hıdrellez şenliğimiz de yaz mevsiminin başlangıcı nedeniyle bu günün insanlara bolluk, bereket ve sağlık getireceği inanılır. Ve asırlardır insanlarımız bu günde dilek ve dualar edip yılın kendilerine iyilikler getirmesini dilerler. Hıdrellez her yerde kutlanmaz. Biz yıllardır hiç aksatmadan Bayat Köyünde Hıdrellezi kutluyoruz diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2008 Salı 18:42:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?