21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Korkuteli'nde huzur operasyonu

Antalya'nın Korkuteli ilçesinde geçen ay başlatılan "Huzur" operasyonları devam ediyor. Operasyon kapsamında 130 kişi sorgudan geçirilirken, hakkında yakalama tutanağı olan F.K. isimli şahıs yakalandı.

Halkın can ve mal güvenliğini korumak, huzur içinde yaşamalarını sağlamak amacıyla Korkuteli'nin Antalya, Fethiye, Elmalı ve Burdur ile kesiştiği yollarda polis ve jandarmanın ortaklaşa yaptığı huzur operasyonu devam ediyor. Ekipler ilçeye giriş çıkış yapan araçların evraklarını kontrol ederken şahısların kimlik sorgusu yapılıyor.

Polis ve jandarmanın 24 saat görevde olduğunu ifade eden Korkuteli İlçe Emniyet Müdürü Salih Ayas, ilçede meydana gelebilecek asayişe müessir olayların önlenebilmesi, suç işleme hazırlığında olan şahıslara karşı polis ve jandarmanın caydırıcı faaliyetlerdeki etkinliğini artırarak vatandaşın rahat ve huzurunun sağlanması, aranan şahısların yakalanması, kötü amaçlı kişilere devlet kontrolünün her zaman olduğunun hissettirilmesi amacıyla ekiplerin Korkuteli'de 21.00-23.00 saatleri arasında operasyon uygulaması gerçekleştirdiğini söyledi.

Halkın kötü niyetli kişilere fırsat vermemesi gerektiğini anlatan Ayas, sözlerine şöyle devam etti: "Böyle bir durumla karşılaştıklarında en kısa zamanda polis ve jandarmayı bilgilendirmeli, yardımı gerektirecek bir durum olduğunda bu yardımın kısa zamanda kendilerine ulaşacağını bilmeliler."

Yapılan uygulamalarda özellikle sürücülere trafik kurallarının hatırlatıldığına değinen Ayas, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hedef ceza kesmek değil halkı bilgilendirmek ve bilinçlendirmektir. Devletin en temel ve en asli görevi vatandaşlarının rahat ve huzur ortamı içerisinde yaşamasını sağlamak kanunsuz iş yapanlara gözdağı vermektir. Emniyet olarak görevimiz vatandaşa güven vermek ve yaptığımız operasyonla devleti 24 saat emrinde olduğunu göstermektir."

İki saat süren operasyonlarda 84 araç kontrol edildi, 130 şahıs sorgulandı, 3 araca evrak eksikliğinden 225 YTL para cezası uygulandı. Hakkında yakalama tutanağı olan F.K. isimli şahıs yakalandı. Ayrıca N.B. isimli şahıs üzerinde kısa namlulu silah ele geçirildi. İlçe merkezinde umuma açık kahvehaneler ve internet kafeler denetlendi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2008 Çarşamba 11:13:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?