1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Korkuteli'nde kan bağışı kampanyası

Antalya’nın Korkuteli Kaymakamlığı tarafından, Antalya Kızılay Kan merkezi işbirliğiyle düzenlenen Kan Bağışı Kampanyasına kamu çalışanları yoğun ilgi gösterdi.

Korkuteli Belediyesi toplantı salonunda gerçekleşen ve İlçe Kaymakamı İbrahim Sevimli ile daire amirlerinin de katıldığı kan verme işlemlerinde 40 ünite kan toplandı.

Önceden de Kızılay'a kan bağışı konusunda destek verdiklerini belirten Kaymakam İbrahim Sevimli, kan bağışının yetersiz olması nedeniyle kapanma noktasına gelen Kızılay Antalya şubesine destek vermek istediklerini söyledi.

Kampanya ile yaşamın kutsal olduğunu ve herkesin hayat kurtarmak adına bir şeyler yapabileceğini göstermek istediklerini belirten Kaymakam Sevimli, tüm Korkuteli halkını kan bağışında bulunarak Kızılay'a destek vermeye çağırdı.

Bir damla kanın dahi hayat kurtarabileceği üzerinde duran Sevimli sözlerine şöyle devam etti: "Öyleyse kan talebinde bulunduğumuz zaman, vatandaşımızı kan vermeye çağırdığımız zaman, bu başka vatandaşlarımızın hayatını kurtarma çağrısıdır. Sanıyorum ki insanların birbirine yapabileceği en önemli yardım da budur. Yani, hayat kurtarmaya el uzatma, insanlığın en temel görevlerinden birisidir. Buna vesile olmak ise çok mübarek bir hizmettir. Kan hizmetleri dediğimiz zaman, Kızılay'ımız çok insanı bir hizmeti görüyor. Vatandaşlarımı çağırıyorum: kan vermeye geliniz. Bu hizmetleri Kızılay'ımız fevkalade güzel yaparak, geliyor. Yeniden Kızılay'ımıza rağbet ediniz. Lazım olan kanı da başka ülkelerden getirmeyelim. Kendi kanımız kendimize yetsin. Bu kampanyanın hedefi odur. Bu o kadar zor bir şey değildir. Sadece bunu anane haline getirmek lazımdır."
 

iha
Yayın Tarihi : 7 Mart 2009 Cumartesi 19:08:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?