1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Korkuteli'nde Kur'an kursları başlıyor

Antalya’nın Korkuteli ilçesinde 2008–2009 eğitim ve öğretim döneminin ardından ilçede ‘Yaz Kur'an Kursları’ çalışmalarına başlandı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Korkuteli İlçe Müftüsü Abdulmüttalip Peşe, kursların 22 Haziran’da açılacağını belirtti. İlçe merkezi ve köylerde bulunan bütün camilerde açılacak kurslara, ilköğretim 5'inci sınıfı bitiren tüm herkesin katılabileceğini bildiren Peşe, “22 Haziran’da başlayacak olan kurslarımız 21 Ağustos’a kadar devam edecek.Kursa katılanlara Kuran'ı Kerim öğretimi dışında dini ve ahlaki bilgiler de verilecek.Ayrıca yaz tatilinde tayini çıkan vatandaşlarımız gideceği yere en yakın Kuran kursuna giderek çocuğunu kaldığı yerden eğitimine devam ettirebilecektir” dedi.

Kuran öğretiminin İslamiyet’te büyük önemi olduğunu hatırlatan Peşe, şunları söyledi

”Peygamberimizin de bu konuya çok önem verdiğini ve ömrü boyunca Kuran-ı iyi bilenleri hep önde tuttuğunu ve onlara çeşitli müjdeler verdiğini biliyoruz. Bir hadiste ‘En hayırlınız Kuran’ı öğrenen ve onu başkalarına öğretendir’ diye buyuruyor.Günümüzde Kuran-ı Kerim’in öğretildiği önemli mekanlardan biri de yaz kurslarının yapıldığı camilerdir.”
 

İHA
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2009 Cumartesi 11:39:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?