21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Korkuteli'nde polis vatandaş işbirliği

Antalya Emniyet Müdürlüğü tarafından Korkuteli'nde "Polis vatandaş el ele Korkuteli'nde daha huzurlu günlere projesi" başlatıldı. Proje kapsamında Korkuteli'ne bağlı İmrahor köyünde toplatın düzenlendi. 

Toplantıda konuşan Korkuteli İlçe Emniyet Müdürü Murat Çevik, Antalya İl Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Müdürlüğünün de desteğiyle burada yaşayan vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlamak için büyük emek sarf ettiklerini söyledi. Polis-vatandaş el ele kampanyasında ilçede büyük başarı elde ettiklerini ifade eden Çevik, yeni projeyle birlikte ilçe halkının desteğinin artacağına inandığını belirtti. 

Korkuteli ilçesinde güvenlik durumunu değerlendiren Çevik, "Oldukça iyiye giden rakamlar var. Nüfus artarken polis sayısını yeteri kadar arttıramıyoruz, ancak polisin niteliğini arttırıyoruz. Polisin daha verimli olması için eğitim çalışmaları yapıyoruz. 2007'de ilçede güvenliğin çok daha iyi olacağına inanıyorum. Ayrıca ilçede işlenen suçların analizlerini yapıyoruz. Hangi bölgelerde ne suç işleniyorsa ona göre önlem alıyoruz. İlçede son günlerde olay yok. Artık Türk polisi delilden suçluya giden bir çalışmayla hizmetini sürdürecek. Biz biliyoruz ki delil olmadan suçluyu tespit etmek mümkün değildir. Komşu Kollama Projesi'nde de yüzde 80 başarıya ulaştık. Bu yönde çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi. 

Korkuteli'nin yayla turizminde önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Çevik, bu konuda özellikle yerli vatandaşlara büyük görev düştüğünü, acil veya şüpheli bir durumda hemen 155 polis imdat telefonunu aramalarını istedi. 

İlçede kurulan ve Türkiye'de ilk olan kamera sisteminin polise büyük desteği olduğunu kaydeden Çevik, "Kameralar gelişiyor. Polisin sayısı az da olsa, vatandaşın duyarlılığı arttıkça polis sayımız otomatikman artmış oluyor. Bundan sonraki dönemde vatandaşlardan destek almaya devam ettiğimiz takdirde, suç oranında azalma devam edecektir" diye konuştu. 

Kurban bayramı öncesinde özellikle hayvan hırsızlığı konusunda da vatandaşları uyaran Çevik, şüphelendikleri kişilere karşı kendilerine haber verilmesini istedi.
iha
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2006 Pazartesi 15:07:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?