1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Korkuteli’nde sertifika töreni

Korkuteli’nde İlçe Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen “Biçerdöver Operatörü Yetiştirme Kursu”nda başarılı olan kursiyerler sertifikalarını düzenlenen tören ile aldı.


Korkuteli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Biçerdöver Operatörü Yetiştirme Kursu'nda başarılı olan kursiyerlere sertifikaları ve operatör belgeleri törenle teslim edildi.Korkuteli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde düzenlenen sertifika törenine kursa katılan kursiyerler katıldı. Sertifika töreninde konuşan Korkuteli İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Toprak Biçerdöverle hasatta dane kayıplarının önlenmesinin önemine vurgu yaparak, operatörlerden hasat esnasında azami dikkat göstermelerini istedi.

Ürünlerin tekniğine uygun olarak ayarlanmış biçerdöverlerle hasat edilmelerinin önemine vurgu yapan Toprak sözlerine şöyle devam etti: “Düzenlediğimiz kurs ile biçerdöver kullanıp, belgeleri olmayanları belge sahibi yapmak ve biçerdöver kullanıcılarını mesleki alanda donanımlı hale getirip, ürün kaybını en aza indirmeyi amaçladık.

Kursiyerlerimize alınan sertifikaların dane kayıplarının azalmasında yeterli olmadığını, önemli olanın kurs boyunca öğrenilen bilgilerin icraata geçirilmesi ve milli servet olan dane kaybının önüne geçilmesi gerektiğini belirttik. 80 saat süren kursumuz sonucunda 25 kursiyer, kursu başarıyla tamamlamışlardır.”
 

İha
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2009 Cumartesi 12:51:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?