1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Korkuteli'nde şiir gecesi

Korkuteli Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve ilçedeki lise öğrencilerinin katıldığı “Bir Bahar Akşamı Şiir Şöleni Gecesi” düzenlendi.


Korkuteli Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve lise okullarından seçilen öğrencilerin sunduğu “Bir Bahar Akşamı Şiir Şöleni” Papir Düğün salonunda gerçekleştirildi.Geceye Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökce, İlçe Milli Eğitim Müdürü Halim İzgi, İl Genel Meclis Üyesi Ömer Eray, siyasi parti ilçe başkanları, resmi kurum amirleri ile çok sayıda öğretmen-öğrenci ve aileleri katıldı.

Programda konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Halim İzgi, şiirin insan hayatında büyük bir yerinin olduğunu belirtti. Her yaş gurubu insanın duygu ve düşünceleri anlatmak ve karşısındakini etkilemek için kullandığı en etkili yöntemin şiir olduğunu ifade eden Halim İzgi, şiirin ayrıca toplumlarının sorunlarını da dile getiren bir araç olduğunu hatırlatarak sözlerine şöyle devam etti: “Amaç, şiirlerimizin en güzel örnekleri etrafında bir kültür ortamı oluşturmaktır.

Yarının teminatı olan çocuklarımızı yetiştiren öğretmenlerin, şiirlerinin ortaya çıkması, öğretmenler arası kaynaşma, sevgi, saygı birlik ve beraberliğin sağlanmasıdır. Toplu halde bir şiir havasının teneffüs edilmesi amaçlanmıştır.” Açılış konuşmalarından sonra şiir dinletilerine geçildi. Lise ve dengi okulların katılımıyla gerçekleşen şiir dinletisinde öğrencilerin okuduğu şiirler zaman zaman dinleyicilere duygulu anlar yaşattı.

İha
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2009 Cumartesi 12:57:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?