1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Korkuteli'ne TMO açılıyor

Korkuteli Ziraat Odası Başkanlığı’nın yoğun çalışması sonucu,ilçeye Toprak Mahsülleri Ofisi açılacak.

Korkuteli’nde son 2 yıldır arpa, buğday alımı gerçekleşmemesi nedeni ile bu yıl Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından ilçeye ofis açılması kararı verildi. Korkuteli Ziraat Odası bünyesinde açılacak ofis için ilçeye gelen TMO Afyon Şube Müdürü Mustafa Ömer Tanrıverdi ve Burdur Toprak Mahsulleri Ofisi Ajans Müdürü Ömer Barnas Korkuteli Ziraat Odası Başkanı Musa Fikri Büyükçetin ve yöneticileri ile görüştü.

Konuyla ilgili konuşan Korkuteli Ziraat Odası Başkanı Musa Fikri Büyükçetin, “Toprak Mahsulleri Ofisi geçen yıl ilçede arpa ve buğday alımının gerçekleşmemesi nedeniyle bu yıl arpa ve buğday alımı için ilçemize ofis açılacak.İlçemizdeki üreticilerin sorununa çözüm bulmak için Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü ile görüştük. Görüşmelerimiz sonuç verdi ve Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü Korkuteli ilçemize de ofis açmaya karar verdi." dedi.

2009 REKOLTESİ UMUT VERİCİ

2009 yılında ürün rekoltesinin umut verici olduğunu belirten Büyükçetin özellikle buğdayda bol verimli bir hasat gerçekleştirmeyi umut ettiklerini vurgulayarak, “Çiftçilerimiz, bankalara, elektrik kurumuna karşı borç batağında. 14 Mayıs Dünya Çiftçi Gününü buruk kutladı. Ofisin İlçemize açılmasıyla hububat fiyatları dengede duracak.” dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2009 Cuma 16:03:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?