16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Korkuteli'nin ürünleri tanıtılacak

KORKUTELİ YÖREX’LE MARKALAŞACAK

28 Nisan-1 Mayıs tarihleri arasında Antalya Expo Center’da ilki düzenlenecek olan ‘Yöresel Ürünler Fuarı’nda Korkuteli standı da kurulacak. Mantardan yanık dondurmaya, çomaklı bardağından şiş köfteye, tarhanadan elmaya kadar çok sayıda ürün Korkuteli Belediyesi’nin açacağı stantta sergilenecek.

Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökce, Antalya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette ATB Yönetim Kurulu Üyesi Halil Bülbül de hazır bulundu. 28 Nisan’da başlayacak ‘Yöresel Ürünler Fuarı’ ile ilgili Çandır’dan bilgi alan Gökce, Korkuteli’nin değerlerini fuarda sergilemek istediklerini kaydetti. Gökce, mantar, yanık dondurma, çomaklı bardağı, elma, armut, tarhana, şiş köfte gibi yöreye has ürünleri YÖREX’de sergileyebileceklerini kaydetti. Gökce, “İlçemizi bu ürünlerle marka haline getirmek istiyoruz. Gerek yurt içi gerekse yurt dışındaki firmalara YÖREX’le açılmak istiyoruz. Bu anlamda bu fuarı çok önemsiyoruz” diye konuştu.

Başkan Hasan Gökce, belediye olarak ilçede yaptıkları çalışmalar hakkında da Antalya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır’a bilgi verdi. Hayvancılık konusunda ilçede ciddi anlamda projeler geliştirilebileceğini kaydeden Gökce, mezbaha ihalesinin önümüzdeki hafta tamamlanacağını, Temmuz ya da Ağustos ayı gibi de mezbahanın faaliyete geçeceğini söyledi. İlçede hal kurulmasıyla ilgili de çalışmaları olduğunu belirten Gökce, bölgede mantar borsası kurma konusunda da düşünceleri olduğunu anlattı. Gökce, “Bölgeyi cazibe merkezi haline getirmek için mezbaha ve hayvancılıkla ilgili çalışmaları bir an önce hayata geçirmeliyiz” dedi.

ATB Başkanı Ali Çandır ise Korkuteli’nin yöresel ürünleriyle zengin bir bölge olduğunu belirterek, “Korkuteli’nin değerlerini YÖREX’te sergilemek bizi gururlandırır” dedi. Çandır, YÖREX’te tarım, gıda, el sanatları ve sanayi ürünleri sergileneceğini belirterek, bu ürünlerin yurt içi ve yurt dışından alıcılarla buluşturulacağını vurguladı. Çandır, “YÖREX’te sergilenecek çok sayıda ürün gerek yurtiçi gerekse yurt dışı bağlantılarını sağlayabilecek. Bunun için fuarda platformlar oluşturacağız. Korkuteli mantarı da yurtdışına bu fuarla açılabilir” dedi. Çandır, Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökce’nin çalışmalarını dikkatle izlediklerini belirterek, Korkuteli’nin gelişimi için her türlü desteğe hazır olduklarını söyledi.

KORKUTELİ YÖREX’LE MARKALAŞACAK
İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2010 Perşembe 11:24:06
Güncelleme :11 Mart 2010 Perşembe 11:25:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?