22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Koro festivali sona erdi

KORO FESTİVALİ SONA ERDİ

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Smarts Organizasyon ve Aktif Felsefe Yeni Yüksektepe Kültür Derneği işbirliği ile gerçekleştirilen 2’nci Antalya Uluslararası Koro Festivali Antalya Kültür Merkezi’nde (AKM) düzenlenen kapanış töreni ile sona erdi. Bulgaristan’dan katılan Rodna Pesen Korosu ile Bursa Nilüfer Belediyesi Oda Korusu Festival’in birincisi seçildi.

Kapanış törenine Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Adem Akyürek, Balkan Müzik Forum Başkanı ve Avrupa Birliği Korolar Federasyonu Üyesi Emil Yanev de katıldı. Adem Akyürek yaptığı konuşmada, “Bu yıl bir başlangıç yaptık. Gelecek yıllarda Koro Festivali’ni büyüterek yaşatmak istiyoruz. Tüm dünyadaki koroları, kültür ve sanatın başkenti haline getireceğimiz Antalya’da buluşturmayı hedefliyoruz” dedi.

Balkan Müzik Forum Başkanı ve Avrupa Birliği Korolar Federasyonu Üyesi Emil Yanev ise Koro Festivali’ne desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın’a teşekkür etti. Kapanış töreninde festivalde yarışan korolar ikişer eser seslendirdi. Yunanistan’ın Livadya şehrinden katılan Dimotiki Karma Korosu’nun sirtakili performansı beğeni topladı.

Jürinin yaptığı değerlendirme sonucu Festivale Bulgaristan’ın Burgaz kentinden katılan Rodna Pesen Korosu ile Bursa Nilüfer Belediyesi Oda Korusu’nun birinciliği paylaştığı açıklandı. Silifke’nin Yoğurdu türküsünü seslendiren Rodna Pesen Korosu, büyük alkış aldı. Katılan tüm korolara teşekkür plaketi verildi.

KORO FESTİVALİ SONA ERDİ
KORO FESTİVALİ SONA ERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2010 Cumartesi 17:47:00
Güncelleme :10 Nisan 2010 Cumartesi 17:54:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?