22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Köy okulunda ilk ders zili çaldı

İLK DERS ZİLİ KÖY OKULUNDA ÇALINDI

2010-2011 eğitim ve öğretim yılı açılışı Korkuteli ilçesinde hayırseverler tarafından yaptırılan Tatköy Ramazan Karabağır İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirildi. İlk zili çalan Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, ilçede 6 okulun da açılışı yaptı.

Antalya’da 372 bin öğrenci ile 19 bine yakın öğretmen 2010-2011 eğitim ve eğitim dönemine başladı. Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü’nce bu yılki ilk zil Korkuteli ilçesinde bir köy okulunda çalındı. Törene, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, AK Parti Antalya Milletvekili Abdurrahman Arıcı, Korkuteli Kaymakamı Erkan Karahan, Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile öğrenci veliler katıldı.

Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay törende yaptığı konuşmada, 2002’de 8 bin 354 olan derslik sayısının devlet ve hayırsever katkılarıyla 2003-2010 yılları arasında yüzde 56’lık artışla 323 okulda 4 bin 536 derslik ilavesi gerçekleştirildiğini ve 886 okulda 12 bin 890 dersliğe ulaşıldığını kaydetti.

Yeni eğitim ve öğretim yılının açılış törenin adını taşıyan okulda yapılmasından büyük onur duyduğunu belirten hayırsever Ramazan Karabağır, hergün köyünden 5 kilometre uzakta bulunan okula giderek eğitimini zor şartlar altında tamamladığını söyledi. Karabağır, “O günlerde kendi kendime bir söz vermiştim, ‘Eğer bir gün param olursa köyümü okul yaptıracağım’ diye. Bunu gerçekleştirdiğim için mutluyum” dedi.

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak ise öğrencilere Atatürk’ün ‘çalışmak, çalışmak, çalışmak’ sözünü de hatırlatan Vali Altıparmak, 12 Eylül döneminde binlerce gencin hayatını kaybettiğimizi belirterek, “Sağcısı solcusu fark etmez hepsini kaybettik. Bir düşüncemiz, görüşümüz olacak fakat karşı tarafında bu saygıyı hak ettiğini bilmemiz lazım. İdeoloji dikte etmeden, parti fikri dikte etmeden bu gençlerimizi geleceğimize nasıl hazırlarız, buna dikkat etmemiz gerekir. Emeğimiz enerjimiz daha lise, ortakokul çağlarında gençlerimizin kavgaları ile heba olup gidiyor. Kendi sıra arkadaşı, yakın sınıf arkadaşı ile kavga ederek geçirmemesi lazım” diye konuştu.

Ders zilinin çalındığı Tatköy Ramazan Karabağır İlköğretim Okulu’nun ilk protokolüne imza atan Tatköy’den hayırsever Mustafa Tatoğlu’nun eşi Arzu Tatoğlu’nu Vali Ahmet Altıparmak tarafından plaket verildi. Fatma-Mehmet Cadıl Lisesi’nin açılışında konuşan hayırsever Mehmet Cadıl eğitim ve sağlığın önemine değinerek, “Doğduğum yere bu katkılarda bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Hayırseverlerimiz yaptıkları okulun arkasında olsunlar ve oradaki çocukları unutmasınlar. Binayı yapmakla yetinmeyip, orayı süsleyen çocuklarımızın da yanında olmaları gerekiyor” dedi.

Korkuteli ilçesinde Tatköy Ramazan Karabağır İlköğretim Okulu, Korkuteli Anadolu Lisesi Pansiyonu, Fatma-Mehmet Cadıl Lisesi, Küçükköy İlköğretim Okulu, Osman Önal YİBO, Fikriye-RamazanYalçın İlköğretim Okulu’nun açılışları gerçekleştirildi.

İLK DERS ZİLİ KÖY OKULUNDA ÇALINDI
İLK DERS ZİLİ KÖY OKULUNDA ÇALINDI
İLK DERS ZİLİ KÖY OKULUNDA ÇALINDI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2010 Pazartesi 17:29:04
Güncelleme :21 Eylül 2010 Salı 09:18:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gülperi türer IP: 95.173.18.xxx Tarih : 10.04.2012 21:21:00

 ben korkuteli lisesinde okuyorum bu okuldan özlem isminde bir arkadaşım mezun oldu oklunu çok sewdiğini söylüüyor ama eski okulumuzdan ayrıldık anılarımızdan da ayrıldık diyor