22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Köyler yaban domuzu nöbetinde

GAZİPAŞA’NIN 5 KÖYÜNDE YABAN DOMUZ NÖBETİ

Gazipaşa’nın Sugözü, Şahinler, Ilıca, Karatepe ve Çamlıca köyleri adeta yaban domuzu istilasına uğradı.

İlçeye bağlı Sugözü, Şahinler, Ilıca, Karatepe ve Çamlıca köylerinde tarlalara dadanan yaban domuzları, fıstık tarlalarına ve biber bahçelerine zarar verdi. Özellikle buğday hasadının yeni başladığı köylerde, vatandaşlar gece nöbet tutuyor.

Sugözü Köyü Muhtarı Sabri Özdemir, “Köyümüzde aşırı şekilde domuz artışı var. Ekinlerimizi hasat edemiyoruz. İlçe Kaymakamlığı'na dilekçe verdik, İlçe Tarım Müdürlüğü'ne havale etti. Ancak av dönemi olmadığı için olumlu cevap alamadık. Domuzlar yüzünden uykumuz kaçıyor. Acilen çözüm istiyoruz” derken, Şahinler Köyü Muhtarı Ali İhsan Karateke ise “Tarlamızı ekiyoruz, fakat zarar ediyoruz. Artık tarlalarımızı ekemez hale geldik. Köylüler tarlalarının başında nöbet tutuyor” dedi.

Ilıca Köyü Muhtarı Hasan Ali Kaplan da yaban domuzlarına karşı ormana yabani yırtıcı hayvan salınması talebinde bulunacağını söyledi.Karatepe Köyü Muhtarı Şaban Özen ile Çamlıca Köyü Muhtarı Süleyman Özcan köylünün mağdur olduğunu ve yetkililerden bir an önce çözüm beklediklerini ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2010 Pazartesi 10:16:00
Güncelleme :28 Haziran 2010 Pazartesi 10:24:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?