1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Köylerdeki çocuklar Antalya'yı tanıdı

KÖYLERDEKİ ÇOCUKLARA ANTALYA TANITILDI

Antalya'nın köylerinde yaşayan ve bir çoğu Antalya kent merkezini hiç görmemiş çocuklar tarihi ve turistik yerleri gezerek yunus gösterilerini izledi.

Antalya Seyahat Acenteleri Yöneticileri Derneği'nin Öger Tour ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte düzenlediği turizm kültür projesi kapsamında Cumhuriyet'in kuruluşunun 86'ncı kuruluş yıl dönümü nedeniyle Antalya'nın İlçe ve köylerindeki 86 okuldaki 2860 öğrenciye Antalya'yı gezdirildi. Öğrencilere Antalya'nın kültür ve doğal güzelliklerini tanıtmayı amaçlayan proje kapsamında öğrenciler minicity ve Antalya Müzesi'ni gezerek Dolphinland su gösteri merkezinde yunus, balina ve deniz kedisi gösterilerini izledi.

Bir çoğunun Antalya'yı ilk defa gören çocuklardan oluşan öğrenciler, özellikle yunus gösterisinden çok etkilendi. Yunus ve balinalardan önce korkan çocuklar gösteri merkezinden gülerek ayrıldı.

Öger-Tour Türkiye Genel Müdürü Recep Yavuz ile birlikte gösteriyi izleyen İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, amaçlarının Antalya'nın köylerindeki çocukların da kentin güzelliklerinden faydalanmalarını sağlamak olduğunu söyledi. İlk defa gördükleri yunus, balina ve deniz kedilerini çok sevdiklerini belirten çocuklar ise, "Yunusların topla oyunlarından ve resim çizmelerinden çok etkilendik" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2009 Salı 20:09:01
Güncelleme :2 Aralık 2009 Çarşamba 09:34:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?