1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Köylüler tapularına kavuştu

Korkuteli ilçesine bağlı Ulucak Köyü’nde 1 yıllık kadastro çalışmasının ardından bin 382 tapu dağıtıldı.

Korkuteli ilçesine bağlı Ulucak Köyü’nde 1 yıl devam eden kadastro çalışmalarının ardından köylüler tapularına kavuştu.Bin 382 parselden oluşan 71 bin dönümlük arazinin tapuları, köy meydanında düzenlenen törenle köylüye dağıtıldı.

Kadastro Bölge Müdür Vekili Kadir Uysal, Korkuteli Belediye Başkan Yardımcısı Osman Yılmaz, Kadastro, Elmalı Tapu Kadastro Müdürü Fethullah Karaozan, Köy Muhtarı Mehmet Yıldız ve köylülerin katıldığı törende yaptığı konuşmada,Ulucak Köyü’nde 71 bin dönümlük alanın 1 yıllık çalışma sonrasında kadastrosunun tamamlandığını söyledi. Uysal, tapu töreninin köylüler için bir bayram olduğunu da sözlerine ekledi.

Elmalı Tapu Kadastro Müdürü Fethullah Karaozan ise kadastro çalışmalarının Türkiye genelinde 1950 yılında başladığını ifade ederek, “Korkuteli bölgesinde son 3-4 yıl içerisinde önemli bir çalışma yapıldı. İlçede daha önce kadastro çalışması yapılmamış yerlerde çalışmalarımızı başlattık ve bir çoğunu tamamladık. Kadastro zor ve önemli bir çalışmadır. Dünya üzerindeki bir arazide hak iddia edebilmenin en önemli faktörleri arasında, bu arazinin sınırlarının ve yüzölçümünün tespiti ve arazinin kim tarafından kullanıldığının belirtilerek kayıt altına alınması gerekmektedir” diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2009 Cumartesi 16:08:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?