21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Köylülere 'orman arazisi' şoku!

Orman Bölge Müdürlüğü, Antalya merkeze bağlı Topallı köyündeki 46 hanenin 'orman arazisini' işgal ettiği gerekçesiyle 15 gün içerisinde arazilerini boşaltmalarını istedi. Bulundukları arazilerin ata toprağı olduğunu belirten köylüler ise duruma tepki gösterdi.

Antalya merkeze bağlı Topallı köylüleri, 30 yıldır oturdukları yerlerde işgalci konumuna düşmenin şokunu yaşıyor. Bir şikayet üzerine 2. ve 3. Sulh Ceza Mahkemelerine açılan davada, mahkeme, köylülerin yaklaşık 30 yıldır yaşadıkları topraklarda orman vasıflı arazileri işgal ettikleri kararına vardı.

Orman Bölge Müdürlüğü'nden köydeki 46 haneye gönderilen tebligatta, köylülerin ev ve seralarını sökerek 1 Mayıs tarihine kadar arazileri boşaltmaları istendi. Durum karşısında şok olan vatandaşlar, köyde toplanarak karara karşı çıktı.

Köy Muhtarı Şaban Güler, 46 haneye, Orman Bölge Müdürlüğü'nden tebligat gönderilerek arazilerin boşaltılmasının istendiğini söyledi. Boşaltılması istenen alanda birçok vatandaşın ekili dikili alanları olduğunu belirten Güler, "Bu yerlerin 15 gün içinde boşaltılması isteniyor. Buraların bu süre içinde boşaltılması mümkün değil. Yetkililerin bize yardımcı olmasını istiyoruz" dedi.

Mahkeme kararıyla orman vasıflı araziyi boşaltması istenen Ali Ağlar da bu toprakların kendilerine atalarından kaldığını söyledi. 1 Mayıs tarihinde toprakların boşaltılmasının istendiğini hatırlatan Ağlar, "Biz burada iki hane oturuyoruz. Bir başka yere gitmemiz mümkün değil. Çözüm istiyoruz, yetkililerin bize yardımcı olmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Kararı gözyaşları içinde değerlendiren Ayşe Ağlar ise sökülmesi istenen seraları bugüne getirmek için gece gündüz çalıştıklarını söyledi.

.
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2008 Cumartesi 16:58:17
Güncelleme :3 Temmuz 2008 Perşembe 13:28:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?