7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Köylülerin kekik mesaisi

Antalya Demre’ye bağlı Davazlar, Yavu, Kapaklı ve Çevreli Köylerinde halkın geçim kaynağı haline gelen kekikler çapalanıyor 

Davazlar, Yavu, Kapaklı ve Çevreli Köylerinde çok sayıda vatandaş arazisine ektiği kekikleri satarak geçimini elde ediyor. Yöre halkı Mart ve Nisan aylarında kekiklerin arasında bulunan yabani otları çapalama usulüyle imha ediyor. Yaklaşık iki ay sonra Haziran ayı sonlarına doğru çapası yapılan kekikler gelişiyor. 

Gelişen kekiklerin hasadı yapılıyor. Kekik üretimi yapan köylüler; “Eskiden ormanlardan topladığımız kekikleri şimdi toplaması daha kolay olsun diye arazilerimize ektik. Araziye ektiğimiz kekik fidanların Mart ve Nisan aylarında çapasını yapıyoruz. Haziran ayının sonlarında da hasadını yapıyoruz. Orakla biçtiğimiz kekikleri güneşli havalarda boş bir araziye seriyoruz.Kuruduktan sonra dal ve yapraklarını ayırıyoruz. Daha sonra büyük çuvallara dolduruyoruz. İzmir’den gelen tüccarlara kilosu yaklaşık 1 YTL’den satıyoruz. Arazimize ektiğimiz kekik fidanları yaklaşık 7 yıl ürün veriyor. 7 yıldan sonra fidanları yeniliyoruz” dedi.
iha
Yayın Tarihi : 31 Mart 2007 Cumartesi 12:04:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?