16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Kredi kartı çetesi çökertildi

KREDİ KARTI ÇETESİ ÇÖKERTİLDİ

Antalya'da yaşlı vatandaşların ve turistlerin kredi kartı bilgilerini çalarak yaklaşık 1 milyon avroluk haksız kazanç elde ettiği iddia edilen 7 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Bilişim Suçları Büro Amirliği ekipleri Antalya ve Konya'da yaşlı vatandaşlar ve turistlerin kredi kartı bilgilerini ele geçiren şahısları belirledi. Teknik ve istihbarat çalışması yapan ekipler, şahısları 4 ay boyunca izlerken, takip sonucunda şahısların bankamatikten para çekmek isteyen yaşlı vatandaşlara ve turistlere yardım etmek bahanesiyle yaklaştıklarını belirledi.

Yaklaşık 1 milyon avroluk haksız kazanç elde edinimi ile ilgili Antalya ve Konya'da 12 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyon sonunda, Konya'da Fatih Y., Yusuf B., Muhittin D. ve Seyit K.; Antalya'da Ali T., Hüseyin K. ve Emin V. gözaltına alındı. Operasyonda modifiye edilmiş 5 pos cihazı, şifre kırıcı ve yüklü miktarda kredi kartı slipleri ele geçirildi. Mağdur vatandaşlara ait olduğu tespit edilen kredi kartı bilgilerinin yer aldığı 6 bilgisayar da incelemeye alındı.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

KREDİ KARTI ÇETESİ ÇÖKERTİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2010 Perşembe 13:53:04
Güncelleme :8 Temmuz 2010 Perşembe 14:35:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?