16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Kredi kartı dolandırıcılarına darbe

KREDİ KARTI DOLANDIRICILARINA OPERASYON

Antalya ve İzmir Emniyet Müdürlüğü, yaklaşık beş bin kişinin kredi kartı bilgilerinin ellerinde bulunduğu öğrenilen bir çeteye yönelik operasyonda 10 kişiyi gözaltına aldı.

Antalya ve İzmir'de Bilişim Suçları Büro Amirliği ekipleri internet üzerinden hackerlardan satın aldıkları yabancılara ait kredi kartı bilgilerini plastik kartların manyetik alanına kopyalayarak para çeken bir çeteyi takibe aldı. Yaklaşık 6 ay süren teknik takibin ardından Antalya merkezi ile Alanya, Manavgat, Kemer ilçelerinde 15 ayrı adrese eşzamanlı düzenlenen operasyonda 10 kişi gözaltına alındı.

Zanlıların evlerinde ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, 'papağan' adı verilen ve kredi kartlarını kopyalamaya yarayan encoder cihazı, içerisine entegre yerleştirilmiş şifrematik, bir sahte kimlik, sahte kart oluşturmak için kullanıldığı belirlenen 5 dizüstü bilgisayar, 2 bilgisayar kasası, 1 harici hard disk, 2 flash bellek, kredi kartı numaraları ve şifrelerinin yazılı olduğu çok sayıda not kağıdı, 2 modem, içerisinde başkalarına ait kredi kartı bilgilerinin bulunduğu 17 CD, 8 DVD ele geçirildi. Polis

operasyonu genişleterek devam etti. Şu ana kadar yapılan incelemelerde 5 bin kişiye ait kredi kartı bilgisinin kopyalandığı tespit edildi.

Çete üyelerinin, internet üzerinde hackerlarla irtibata geçip yabancılara ait kart bilgilerini satın alıyor, bu kartları manyetik şeritli plastik kartlara yükledikten sonra nakit çekim ya da otel rezervasyonlarında kullanıyorlardı. Anlaşmalı oldukları oteller adına internet sitesi açan zanlılar, bu sitede rezervasyon sözleşmeleri hazırlıyordu. Hazırlanan sözleşmelere kopyaladıkları kredi kartı bilgilerini verip tatile geleceklermiş gibi yer ayırtıyorlardı. Sözleşme gereği anlaşmalı otellere gitmeyen

turist görünümlü çete üyeleri, sözleşmede yazan şartlara göre otele ödenen paranın bir kısmını bırakıyor, geri kalanını nakit olarak geri alarak vurgun yapıyordu. Daha sonra bu bilgileri yine kartlara yükleyip nakit çekim yapabiliyorlardı.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2010 Salı 17:08:00
Güncelleme :18 Mayıs 2010 Salı 22:59:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?