22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Kuaför Mustafa'nın hikayesi

Antalya'da 'Kuaför Mustafa' adıyla faaliyet gösteren işyeri, fabrikayı aratmıyor. İlkokul mezunu Mustafa Kocakuşak'ın (35) sahip olduğu salonda 120 kişi çalışıyor.

24 yıldır mesleğini icra eden Kuaför Mustafa'nın 6 salonu bulunuyor. Günde 700 müşteriye hizmet verilen salonların en büyüğü 2 bin metrekare. Aylık ciroları ise 200 bin YTL.

Mustafa Kocakuşak, 11 yaşında çırak olarak başlamış mesleğe. İlk işyerini 1994'te bir pasaj içindeki 15 metrekarelik dükkanda açmış. Müşteri bulmakta sıkıntı çekince Kocakuşak'ın aklına ilginç bir yol gelmiş. Civardaki konfeksiyoncularda çalışan kızların fönlerini ücretsiz yapmış. Karşılığında ise kızların her biri 10 tane kartını dağıtmış. Girişimciliği sayesinde kısa zamanda başarı elde eden Kocakuşak, kardeşi ile birlikte 10 kişi çalıştırmaya başlamış. İki yıl içinde daha geniş bir yer satın almış. İkinci yılında 40 çalışanla yoluna devam eden Kocakuşak, sonraki yıllarda işyeri ve işçi sayısını artırmış. Bugün 6 salonda 120 çalışanı ile faaliyet gösteren Kacakuşak, Türkiye'nin tek sahipli en büyük kuaförü unvanına sahip.

Müşterilere prestij kart veriyor

Salonlarından birinde sadece bayan ustalar çalıştıran Kocakuşak, bu yolla başörtülü bayanların da rahatlıkla saç kesimi ve bakımına gelmelerini sağlıyor. Bugünlerde Prestij Kart projesi ile uğraşan Kocakuşak, müşterilerine indirim imkanı sağlayan karttan şu ana kadar 10 bin tanesini ücretsiz olarak dağıtmış. Hedefinin 30 bin kişiye ulaşmak olduğunu anlatan başarılı girişimci, sağlık, gıda, tekstil ve turizm sektörlerinden işyerleri ile kart için görüşmelerini sürdürüyor. Anlaşma sağlaması halinde onların müşterilerine de Prestij Kart dağıtmayı düşünüyor.

Zaman
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2008 Pazartesi 13:37:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mustafa DİNÇER IP: 88.247.227.xxx Tarih : 19.01.2009 11:32:49

Selam daha öncede isminizi duymuştum ve şaşırmıştım antalya da asker arkadaşım bahsetmişti kendiside kuaför bende Balıkesirde salonum var sizi tebrik eder başarılarınızın devamını diler herşeyin gönlünüzce olmasını dileriz iyi çalışmalar.