22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Küçük Kartal'a son görev

KELEBEK ÖMÜRLÜ KARTAL TOPRAĞA VERİLDİ

Antalya'da 300 binde bir görülen SSPE hastalığı nedeniyle hayatını kaybeden Şifo' lakaplı 11 yaşındaki Mehmet Uzun, son yolculuğuna Beşiktaşlı taraftarlar tarafından uğurlandı.

Antalya'da 'Şifo' lakaplı 11 yaşındaki Mehmet Uzun'a geçirdiği havale sonrası 300 binde bir görülen SSPE teşhisi konulmuştu. Tedavisi olmayan hastalık nedeniyle hafızasını kaybeden Mehmet, bir tek fanatik taraftarı olduğu Beşiktaş'ı hatırlıyordu. Doktorların 'yapılabilecek bir şey yok' dediği küçük çocuk önceki gün alternatif tıp umuduyla gittiği İstanbul'da yaşamını yitirdi. Mehmet'in ölümü ailesini ve Beşiktaş camiasını yasa boğdu.

TABUTA BEŞİKTAŞ FORMASI KONULDU

Antalya'ya getirilen küçük Şifo'nun cenazesi, Muratpaşa Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından Uncalı Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenaze namazına, küçük çocuğun akrabaları ve arkadaşlarının yanı sıra çok sayıda Beşiktaşlı taraftar da katıldı. Cenazede Mehmet'in tabutuna fotoğrafının da bulunduğu Beşiktaş pankartı ve 10 numaralı siyah beyazlı forma konuldu.

BABANIN İKİNCİ ACISI

Koyu bir Beşiktaşlı olan ve oğullarının isimlerini siyah-beyazlı futbolculardan esinlenerek Ertuğrul, Feyyaz ve Mehmet koyan baba Abdulkerim Uzun, cenazede yakınlarının yardımı ile ayakta durabildi. Daha önce de ilk oğlu Ertuğrul'u kan zehirlenmesinden kaybeden acılı babanın "Kara Kartalım nereye uçtun. Seninle daha Beşiktaş maçına gidecektik Çarşı'yla maç izleyecektik" sözleri yürekleri yaktı. Küçük çocuğun abisi Feyyaz'ı ise arkadaşları teselli etmeye çalıştı.

SON İSTEĞİ GERÇEKLEŞTİ

İlköğretim 5'inci sınıfa giden ve tek isteği İnönü Stadyumu'nda Beşiktaş maçı izlemek olan Mehmet'in haberinin gazetelerde yer almasının ardından Çarşı Grubu harekete geçip Mehmet'i İstanbul'a götürmüştü. Beşiktaş- Eskişehirspor maçını Çarşı grubuyla birlikte tribünden izleyen Mehmet'in son isteği yerine getirilmişti.

KELEBEK ÖMÜRLÜ KARTAL TOPRAĞA VERİLDİ
KELEBEK ÖMÜRLÜ KARTAL TOPRAĞA VERİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2010 Cumartesi 15:08:03
Güncelleme :8 Mayıs 2010 Cumartesi 16:27:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?