22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Küçük taksi durakları birleşiyor

ANTALYA'DAKİ KÜÇÜK TAKSİ DURAKLARI BİRLEŞİYOR

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası'nda taksici esnafı ile biraraya geldi. Toplantıda gerçekleşen imza töreni ile Kaleiçi'ndeki 6 taksi durağı tek çatı altında birleşti.

Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan, Antalya'da 3 bin 432 kayıtlı taksi bulunduğunu belirterek, “Sıkıntılarımızı giderecek yönetmelik Büyükşehir Belediye Meclisi'nden geçti. Yönetmelik gereği taksi duraklarındaki araç sayısı 10'dan az olmayacak. Bu nedenle küçük durakları birleştirip tek durak haline getiriyoruz. Bunu taksici esnafı ile uzlaşarak yapıyoruz. Şu anda kent genelindeki duraklarda yüzde 95 oranında bunu başardık. Böylece hem duraklardan kaynaklanan görsel kirlilik azalıyor, hem de kulübe sorunu ortadan kalkıyor” diye konuştu. Bu kapsamda Kaleiçi'nde bulunan 6 duraktaki 39 taksinin de tek çatı altında birleştirildiğini anlatan Alkan, “Kaleiçi'ndeki taksiler tek depolama alanında toplanacak” dedi.

Uygulamayı desteklediklerini belirten Başkan Mustafa Akaydın ise taksici esnafının sıkıntılarının giderilmesi için destek vermeye hazır olduklarını söyledi. Taksiciliğin kent için önemli bir meslek olduğunu kaydeden Başkan Akaydın, “Taksiciler, kamuoyuyla yerel yönetimler arasında bir iletişim kaynağı. Sizler bizim anketörlerimizsiniz” dedi. Antalya'da taksi şoförlerinin en önemli sorununun sayısal fazlalık olduğunu vurgulayan Başkan Akaydın şunları söyledi:

“Antalya nüfusuna 3 bin 500 civarında taksi fazladır. Bu yanlışlık geçmişte yapılmış, bundan geri dönmek mümkün değil. Çünkü, bazı arkadaşların hak kaybı demek olur. Taksi plakası sayısını artırmamalıyız. Başka türlü taksici esnafının cirolarını yükseltmenin mümkünü yok. Antalya'daki taksi sayısı Atina ve Paris'ten bile fazla. Nüfusa düşen taksi sayısı açısından ise İstanbul'dan bile fazlayız.”

Dünyanın gelişmiş ülkelerinde taksilerin tek elden düzenlendiğini ve çağrı merkezi sistemi ile hizmet verdiğini anlatan Başkan Akaydın, “Şimdilik bunun Antalya'da uygulaması mümkün değil, bir ütopya. Ama gelecekte taksici esnafının bu noktaya doğru gitmesi gerek” diye konuştu. Başkan Mustafa Akaydın, Oda Başkanı Mehmet Ali Alkan'ın taksi duraklarının imar planlarına işlenmesi talebiyle ilgili olarak, Büyükşehir Belediyesi'nin üzerine düşen görevi yerine getirmeye hazır olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından Kaleiçi'ndeki taksiciler, Başkan Akaydın'ın huzurunda mevcut duraklarını tek çatı altında birleştirecek dilekçelerini imzalayarak, Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı'na sundu.

ANTALYA'DAKİ KÜÇÜK TAKSİ DURAKLARI BİRLEŞİYOR
ANTALYA'DAKİ KÜÇÜK TAKSİ DURAKLARI BİRLEŞİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2010 Cuma 11:22:04
Güncelleme :5 Kasım 2010 Cuma 11:28:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?