21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Külekçi Antalya Operası'nda

Antalya Devlet Opera ve Balesi'nin sahnelediği "Carmen" adlı eserde, konut sanatçı olarak dünyaca ünlü mezzosoprano Anna Chubuchenko ve Türkiye'yi dünya sahnelerinde temsil eden Bülent Külekçi yer alacak. 

Antalya Devlet Opera Balesi, önümüzdeki çarşamba günü saat 20.00'da Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde Bizet'nin ünlü "Carmen" operasını sahneleyecek. Şefliğini Alexandru Samoila'nın yapacağı eseri Aytaç Manizade sahneye koyuyor. Dekor tasarımı Gürcan Kubilay, kostüm tasarımı ise Nursun Ünlü'ye ait olan eserde, koro şefliğini Hans Joachim Gallus üstleniyor. Koreografisini Sergey Terechenko'nun yaptığı eserin ışık tasarımı ise Metin Koçtürk'e ait. Eserin başrollerini, Carmen'de konuk sanatçı Anna Chubuchenko ile Don Jose'de dünyaca ünlü Türk tenor Bülent Külekçi üstlendi. 

Güçlü sesi ve sahne yeteneğiyle Türkiye'deki tüm operalarda şarkı söyleyen önemli bir Rus mezzosoprano olan Anna Chubuchenko, birçok uluslararası yarışmada birinciliklerin yanı sıra Irina Arkhipova Vakfı özel ödülü aldı. 2003 Temmuz ayında Avusturya'nın başkenti Viyana'da düzenlenen uluslararası ''Hans Gabor Belvedere'' yarışmasında finalist olan Bülent Külekçi ise, birçok Kuzey Amerika ve Avrupa operasında sahneye çıktı. Paris Operası'nda 4 hafta içinde 10 kez Rigoletto oynaması büyük bir başarı olarak basında yankı buldu. Barselona'daki ''Theater Del Liceu'' yarışmasında özel jüri ödülünü alan Külekçi, 2003 yılında New York City Opera ödülü ve Avrupa Müzik Akademisi ödülünü kazandı.
iha
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2006 Pazartesi 12:17:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?