21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Külliye camiine turist akını

KÜLLİYE CAMİİNE TURİST AKINI

Antalya'nın Manavgat ilçesinde bulunan Külliye Camii, ayda 20 bin yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret ediliyor. Selçuklu ve Osmanlı mimarisinden izler taşıyan Manavgat Külliye Camii, turistlerin akınına uğruyor. Antalya merkezi ve ilçelerine tatile gelen turistlere düzenlenen Külliye Cami Kültür Turu kapsamında camiyi ayda 20 bin kişi ziyaret ediyor. Ziyaretçilere Diyanet İşleri Başkanlığınca değişik dillerde hazırlanan Kur'an-ı Kerim ve dini kitaplar ücretsiz veriliyor.

Külliye Camii İmam-Hatibi Mustafa Yılmaz, caminin turizme açık olması nedeniyle her sabah 08.00-09.00 saatleri arasında açıldığını ve akşama kadar açık olduğunu belirtti. Şubat, Mart, Nisan aylarında camiyi günlük ortalama bin- bin 500 kişinin ziyaret ettiğini belirten Yılmaz, "Aylık ortalama ziyaretçi sayısı 30 bini aşıyor. Mayıs ayından itibaren havaların ısınması ve deniz sezonunun başlaması nedeniyle aylık ortalama da 20 binleri bulmaktadır" dedi.

Külliye Camisini ziyaret edenlerle yakından ilgilendiklerini belirten Mustafa Yılmaz, şöyle konuştu: "Külliye Camii uluslararası camiaya açık bir cami. Dolayısıyla gelen turistlere sadece bilgi vererek yardımcı olmakla kalmayıp Diyanet İşleri Başkanlığımızın Fransızca, İngilizce, Rusça, Almanca ve Hollandaca dillerinde hazırlamış olduğu Kur'an-ı Kerim ve kitapların yanı sıra, camilerimizi tanıtan broşürleri de ziyaretçilerimize ücretsiz vermekteyiz."

Külliye Camisinin Selçuklu ve Osmanlı mimarisi tarzında inşa edildiğini kaydeden Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti: "Hem Osmanlı hem de Selçuklu tarzı olması yönüyle Türkiye'de bir örneği daha bulunmamaktadır. Antalya'nın en büyük camisi olmasından dolayı turistler ilgi göstermektedir. Bu ziyaretler bizi ziyadesiyle memnun etmektedir. Misafirlerimize girişte cami adabına uygun eşarp ve etek verilmekte, ziyaretçilerimiz bunları giydikten sonra rehberlerin uyarısıyla besmele çekerek sağ ayakla camiye

girmektedir. Camide namaz kılınıyorsa bazı misafirlerin gördüğünü uygulaması, Kur'an-ı Kerim okunuyorsa oturup dinlemesi camimizde yaşanan güzellikler. Bunlar bizim misafirlerimiz. Türk misafirperverliğini onlara en iyi şekilde yaşatmak, ülkemizi ve Manavgat'ı uluslararası camiaya elimizden geldiğince tanıtmak istiyoruz."

KÜLLİYE CAMİİNE TURİST AKINI
KÜLLİYE CAMİİNE TURİST AKINI
KÜLLİYE CAMİİNE TURİST AKINI
KÜLLİYE CAMİİNE TURİST AKINI
İHA
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2011 Cuma 10:44:02
Güncelleme :1 Temmuz 2011 Cuma 11:56:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?