22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Kültür merkezi inşaatı başlıyor

KÜLTÜR MERKEZİ İNŞAATI BAŞLIYOR

Kepez Belediyesi'nin Sakarya Bulvarı üzerinde bulunan 20 dönümlük alana yapacağı Kültür Merkezi binası ile meydan düzenlemesinin inşaatına 23 Ekim'de düzenlenecek temel atma töreni ile başlanıyor.

Yeni Emek Mahallesi'nde Sakarya Bulvarı üzerinde bulunan 20 dönümlük alana inşa edilecek olan Kültür Merkezi ile meydan düzenlemesinin temeli, törenle atılacak. Kepez Belediyesi Tiyatrosu, Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği ve çocuk korolarını kurduklarını belirten Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kültür Merkezi ile kültürel ve sanatsal çalışmaların salon ihtiyacının karşılanacağını belirtti.

KENTİN EN BÜYÜK MEYDANI OLACAK

Kepez'e yapılacak olan meydanın, Antalya'nın en büyük meydanı olacağını belirten Başkan Tütüncü, “Cumhuriyet Meydanı'nın büyüklüğü 11 bin metrekaredir. Kepez'e kazandıracağımız meydanın büyüklüğü ise 20 bin metrekare” dedi. Yatırımın belediyenin kendi kaynakları ile gerçekleştirileceğini ifade eden Başkan Tütüncü,

Selçuklu mimarisinin izlerini taşıyacak olan Kültür Merkezi'nde çok amaçlı 500 kişilik salon,fuayeler, belediyenin kültür birimleri ve sergi salonlarının yer alacağını söyledi.

KÜLTÜR MERKEZİ İNŞAATI BAŞLIYOR
KÜLTÜR MERKEZİ İNŞAATI BAŞLIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2010 Perşembe 11:39:03
Güncelleme :21 Ekim 2010 Perşembe 12:02:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?