1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Kum Heykel Festivali sona eriyor

ULUSLAR ARASI ANTALYA KUM HEYKEL FESTİVALİ

Antalya'da 11 ülkeden 40'a yakın sanatçı ile 30 kişilik teknik ekibin 2 aylık uğraşı sonucu ortaya çıkan “Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali” 1 Aralık'ta sona eriyor.

Uluslar arası Antalya Kum Heykel Festivali'nde ziyaretçilerinin beğenisine sunulan ve kumun doğal güzelliğinin yanı sıra özel ışık ve ses sistemleriyle donatılan Mısır Piramidi, Aztek Tapınağı, Zümrüd'ü Anka, Ergenekon efsanesi, Aborjin, Viking Gemisi, Nuh'un Gemisi, Çin Ejderhası, Firavun, Şahmeran, Kızılderili, Deniz Kızları, Poseidon, Ganesha gibi 100'ü aşkın eser geride hiçbir iz bırakmadan yok olacak.

Festivali şu ana kadar 120 bin kişinin ziyaret ettiğini söyleyen Festival Genel Direktörü Cem Karaca, “5 bin ton kum kullanılarak 7 bin metrekare alanda “Mitoloji” temasıyla düzenlenen festivalde sergilenen heykeller 2010 yılında düzenlenecek festivalde farklı bir temada tekrar kullanılmak üzere yıkılacak. Dünyanın en büyük kum heykel etkinlikleri arasında yer alan sergi Antalya'da turizmin çeşitliliği anlamında büyük katkıları oldu” dedi.

Karaca, 2010 yılında düzenlenecek festivalin temasının anket sonucu belirleneceğini söyle sözlerine ekledi.

ULUSLAR ARASI ANTALYA KUM HEYKEL FESTİVALİ
ULUSLAR ARASI ANTALYA KUM HEYKEL FESTİVALİ
İHA
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2009 Cumartesi 14:20:01
Güncelleme :14 Kasım 2009 Cumartesi 14:24:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?