1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

'Kum Heykel Müzesi' kapılarını açtı

Antalya'nın dünyaca ünlü Lara plajlarında 1 aylık çalışmanın sonunda oluşturulan 100'ü aşkın 'Mitolojik' eser, kum heykel müzesi'nde sergileniyor.

Lara Beach Park Kompleksi bünyesinde 11 ülkeden 40' a yakın Türk ve yabancı sanatçının 5 bin ton kum kullanarak şekillendirdiği 'Kum Heykel Müzesi', 1 Kasım tarihine kadar ziyaretçilere kapılarını açtı.

7 bin metrekare alanda oluşturulan, özel ışık ve ses sistemleri ile donatılan kum heykeller arasında Mısır Piramidi, Aztek Tapınağı, Zümrüd'ü Anka, Ergenekon Efsanesi, Aborjin, Viking Gemisi, Nuh'un Gemisi, Çin Ejderhası, Firavun, Şahmeran, Kızılderili, Beawolf ve Deniz Kızları heykelleri dikkat çekiyor.

100'Ü AŞKIN ESER BULUNUYOR

Global Design Art Works tarafından gerçekleştirilen, TC Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Rixos Hotels'in ana sponsorluğunda gerçekleştirilen Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali süresince oluşturulan eserlerin yer aldığı Kum Heykel Müzesi'nde 100'ü aşkın kum heykel ziyaretçilerini bekliyor.

Bu yılki teması 'Mitoloji' olarak belirlenen Uluslar arası Antalya Kum Heykel Festivali'nde Mısır, Yunan, İskandinav, Aztek, Maya, Japon, Çin, Rus, Türk ve Avustralya gibi dünyanın en önemli mitolojik olay ve kahramanlarının yansıtıldığı festivalde tamamlanan eserler, Kasım ayına kadar ziyaret edilebilecek.

Festival bünyesinde kurulacak alanda Türk El Sanatları başta olmak üzere pek çok ilginç branşta, workshop çalışmaları da yer alacak.

HEDEF 300 BİN ZİYARETÇİ

Global Design Art Works Genel Direktörü Cem Karaca, 2007 yılında düzenlenen festival kapsamında oluşturulan Kum Heykel Müzesi'ni 150 bin kişinin ziyaret ettiğini belirterek, "Bu yıl hedefimiz 300 bin kişi" dedi. Konuyla ilgili olarak turizm acenteleri ile anlaştıklarını da ifade eden Karaca, şunları söyledi:

"Acenteler Kum Heykel Müzesi ziyaretini şehir turlarına eklediler. Müze, Antalya turizmine renk kazandırdı. ABD, Brezilya, Kanada, Hollanda, Rusya, Macaristan, Portekiz, İspanya, Ukrayna, İngiltere ve Türkiye'den sanatçıların katıldığı festival Antalya'ya gelen yabancı medyanın da ilgisini çekiyor.

Bugüne kadar Japonya, Kanada, Avustralya ve Almanya'dan gelen televizyon kanalları Kum Heykel Müzesi'nin haberini yaptı. Müze ayrıca uluslararası yazılı basında da Antalya'da ziyaret edilecek yerlerin başında
gösteriliyor."

AYLARCA FORMUNU KORUYABİLİR

Sadece su ve kum kullanılarak yapılan özel bir heykel biçimi olan kum heykel sanatı, Mısırlılarda M.Ö. 4 binde uygulanan bir sanat olarak dikkat çekiyor. Kum heykel, açık havada formunu aylarca koruyabilirken, bugüne dek en uzun süre bozulmadan kalabilmiş olan kum heykel 2 yıl boyunca Kaliforniya'da ziyaretçilerin akınına uğradı. Kum heykelleri, yağmur ve diğer kötü hava şartlarından korumak için özel bir solüsyon kullanılıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2009 Pazar 11:37:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?