16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Kum heykeller Mısır yolcusu

KUM HEYKELLER MISIR YOLCUSU

Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali Sergisi, 2011 yılından itibaren Antalya'nın yanı sıra Mısır'da da düzenlenecek.

Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali Sergisi'nin, 2011 yılından itibaren Antalya ve Mısır'da düzenleneceğini ifade eden Global Design Art Works Yetkilisi Cem Karaca, Mısır'da çok sayıda turistik tesis, AVM ve benzeri yatırımları olan uluslararası bir firmadan kısa süre önce teklif aldıklarını söyledi. Antalya'da düzenlenen Kum Heykel Sergisi'nin ulaştığı ziyaretçi sayısının yanı sıra uluslararası medyada oldukça geniş biçimde yer almasından etkilenen grup yöneticilerinin benzer bir etkinliği

Mısır'ın önemli turizm merkezlerinden birisi olan Hurgada da düzenlemek istediklerini dile getiren Karaca, "Kızıldeniz'e kıyısı olan ve doğal güzellikleri, tesisleri, iklimiyle son dönemde dünyada yıldızı parlayan bu bölgenin turizmini, kültür ve sanat etkinlikleriyle de desteklemek amacıyla ilgi çekecek bir organizasyon arayışındaki yetkililer bu konuda oldukça hevesli. Görüştükleri Mısırlı yetkililer de etkinliğin Mısır'a taşınması halinde her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etmişler" diye konuştu.

Mısır'da düzenlenecek kum heykel sergisinin kullanılacak kum miktarı, alan genişliği, heykel sayısı ve katılımcı sanatçı sayısı ölçeklerinde dünyanın sayılı kum heykel etkinlikleri arasında yer alacağını belirten Karaca, şunları söyledi:

"Bu yenilikçi ve çarpıcı sanat dalı her kesime ve yaşa hitap etmesinden ötürü düzenlendiği bölgeye ciddi bir hareketlilik kazandırıyor. Aynı ilgi medya tarafından da gösteriliyor. Öyle ki Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın da desteğiyle Antalya'da düzenlediğimiz etkinliğin Japonya'dan, Kanada'ya, Avustralya'dan, Rusya'ya kadar birçok ülke basın kuruluşu tarafından haberlerine yer verilmesi bunun en açık göstergesi."

Karaca ayrıca, Türkiye merkezli kültür-sanat etkinlikleri alanında faaliyet gösteren Global Design Art Works'ün ilk defa bu denli büyük ölçekte bir yurt dışı organizasyon düzenleyeceğinin altını çizerek, "Dünya üzerinde büyük ölçekli kum heykel etkinliği düzenleyen birkaç kuruluştan birisiyiz. Teknik alt yapı, bilgi birikimi ve bünyesindeki profesyonel kum heykeltıraş portföyü ile ön plana çıkıyoruz. Amacımız kum heykel sanatını farklı ülkelere taşıyarak dünyayı bu çok yeni ve alternatif sanat dalıyla tanıştırmak" şeklinde konuştu.

SIRADA YUNANİSTAN VAR

Mısır'ın yanı sıra birçok ülkeden gelen işbirliği tekliflerini de incelediklerini ifade eden Cem Karaca, "Yunanistan'dan bile teklif geldi. Şu anda değerlendiriyoruz. Mısır'ın ardından Yunanistan'a da kum heykel etkinliğini taşımak istiyoruz. Bir Türk kuruluşu olarak böyle organizasyonların altına imza atmak bizim için gurur kaynağı. Türkiye'nin adını kültür-sanat etkinlikleri ile yükseltiyoruz. Bundan daha önemli ne olabilir" dedi.

Öte yandan, Karaca gelecek yıl düzenlenecek olan 6.Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali'nin temasının 'Unutulmayan Filmler' olarak belirlendiğini sözlerine ekledi.

KUM HEYKELLER MISIR YOLCUSU
KUM HEYKELLER MISIR YOLCUSU
İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2010 Salı 16:01:03
Güncelleme :5 Ekim 2010 Salı 17:41:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?