8
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Kum heykellere hırsız dadandı

ANTALYA'daki Kum Heykeller Festivali'ne hırsız dadandı. Hırsızlar, son olarak heykellerin önündeki kumdan paraları ve kolyeleri çaldı.


Dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili'ndeki Beach Park bünyesinde yerli yabancı 50 heykeltıraşın çalışmasıyla bin metrekare alanda kurulan ve 20 Haziran'da törenle açılan 2’nci Uluslararası Kum Heykeller Festivali'nde sergilenen heykellere hırsız dadandı. Her gece heykellerin bir parçasını çalan hırsızlar, son olarak ‘Ali Baba ve Kırk Haramiler’in anlatıldığı heykel çalışmasında haramilerin değerli eşyalarını simgeleyen kumdan paraları ve kolyeleri çaldı.

Sabah festival alanına geldiklerinde, Kırk Haramiler'in para ve kolyelerini yerinde göremeyen festival yetkilileri, şok geçirdi. Kumdan yapılan paraların maddi değerinin olmadığını belirten yetkililer, bu hırsızlığa anlam veremediklerini söyledi.

HEYKELİN SAKALINI DA ÇALMIŞLAR

Kum Heykeller Festivali Türkiye Sorumlusu Çağdaş Alagöz, “Eserlere verilen zararları engellemek mümkün değil. Her gün kontrol edip çalınan parçaların yenisini yapıyoruz. Geçen gün heykelin birinin sakalını çaldılar. Son olarak da Haramiler'in paraları gitmiş” dedi. Alagöz, bir gün içinde kumdan paraların ve kolyelerin yenisini yaptıklarını belirtti.

GEZENLERE SPREY DUŞ

Festivali gündüz gezmek isteyen tatilcileri ise soğuk sürpriz bekliyor. 43 derece sıcak altında festivali dolaşan ve terleyen tatilcilere sprey duş imkanı sunuluyor. Buz gibi suyun püskürtüldüğü sprey duşun altına giren tatilciler, heykelleri sıcaktan etkilenmeden dolaşma imkanı buluyor.

Yetkililer, 20 dakikada dolaşılan kum heykelleri gündüz vakti gezmek isteyenlerin sıcaktan etkilenmemesi için, gezi yolu üzerine kurulan 5 sprey duştan su püskürtüldüğünü söyledi.


DHA
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2007 Perşembe 11:22:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?