16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Kum heykellere ziyaretçi akını

KUM HEYKELLERE ZİYARETÇİ AKINI

Antalya'da düzenlenen dünyanın en büyük kum heykel etkinlikleri arasında yer alan Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali Sergisi turistlerin akınına uğruyor.

Bu yıl 4.'sü düzenlenen Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali başta Alman ve Ruslar olmak üzere kente gelen turistlerden yoğun ilgi görüyor.

Açıldığından beri 120 bin kişinin ziyaret ettiği kum heykel etkinliği bu sayı göz önüne alındığında ziyaretçi sayısı bakımından Türkiye'nin yanı sıra dünyanın en çok ziyaret edilen ender kültür sanat etkinlikleri arasında yer alıyor. 20 Kasım'a kadar ziyarete açık olan festivalin Genel Direktörü Cem Karaca, gösterilen ilgiden son derece memnun olduklarını

belirterek "Artık gelenekselleşen ve Antalya ile bütünleşen etkinlik her geçen yıl daha fazla ilgiyle karşılanıyor. Bunda hem yeni ve özgün bir sanat dalı olan kum heykel sanatının çekiciliği hem de özellikle yabancı basın yayın kuruluşlarının festival haberlerine geniş yer vermesinin büyük payı var. Avrupa'daki basın yayın kuruluşlarının yanı sıra Japonya'dan Avustralya'ya kadar çıkan festival haberleri etkinliğe ilginin artmasına yol açıyor. Artık Antalya'nın adı, kum, deniz güneş ve tarihi zenginliklerinin yanı sıra kum heykel festivali sayesinde de tüm dünyada geçiyor" dedi.

Festivale gelen ziyaretçiler bölgede hatıra fotoğrafı çektiriyor. Yaz sıcaklarının iyice bunalttığı kentte festivali gezen bazı ziyaretçiler hararetlerini birbirlerine su sıkarak gidermeye çalışıyor. Bu yıl teması Mitoloji olarak belirlenen festivalde Leyla ile Mecnun, Bozkurt Destanı, 300 Spartalı, Hacıvat-Karagöz, Buddha, Minatoure, Centarus, Gargoyles, Adem ile Havva, Truva Atı'nın da bulunduğu 30 ana temada 100'den fazla devasa heykel yer alıyor. Sergi 20 Kasım'a kadar 10.00-23.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

KUM HEYKELLERE ZİYARETÇİ AKINI
KUM HEYKELLERE ZİYARETÇİ AKINI
İHA
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2010 Pazartesi 18:06:05
Güncelleme :23 Ağustos 2010 Pazartesi 18:18:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?