22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Kum heykelleri heyecanı başlıyor

KUM HEYKELLERİ HEYECANI BAŞLIYOR

Dünyanın en büyük kum heykelleri festivalleri arasında yer aldığı belirtilen Uluslararası Kum Heykel Festivali 'Lara Sandland 2010' 'Mitoloji II' temasıyla 1 Mayıs'ta açılıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Muratpaşa Belediyesi ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nin katkılarıyla düzenlenen 'Sandland 2010' festivalinin bu yıl ki teması "Mitoloji II" olarak belirlendi. Global Design Art Works tarafından düzenlenen sergide 7 bin 500 ton kum kullanılacağı açıklandı. 10 ülkeden 30'a yakın heykeltıraşın katılımıyla başlayacak dünyanın en önemli mitolojik olay ve kahramanlarının devasa boyutlardaki kum heykellerde hayat bulacağı kum şehrinde 300 Spartalı,

Adem ile Havva, Minotour, Truva, Elfler, Minake Neko, Hacıvat-Karagöz, Nemrut, Leyla ile Mecnun'un da aralarında olduğu onlarca temada 100'ü aşkın heykel yapılacak.

AVATAR'IN KUMDAN HEYKELİ YAPILACAK

Festival Genel Direktörü Cem Karaca, 1-20 Nisan tarihleri arasında yapılacak kum heykelleri sergisinde ayrıca düzenlenen anket sonucu gelen taleplerin değerlendirilmesi neticesinde istisnai olarak beyaz perdede izleyici rekoru kıran Avatar'ın 150 ton kum kullanılarak dev boyutta heykelinin yapılacağını söyledi.

Sergiyi 2009 yılında 120 bin kişinin ziyaret ettiğini ve bu özelliğiyle Antalya'nın en önemli kültür ve sanat etkinlikleri arasında yerini aldığını belirten Cem Karaca, alternatif sanatlar kapsamında yer alan festivalin dünyanın sayılı kum heykel etkinliklerinden biri olduğunu anlattı.

Sivil toplum kuruluşlarını festivale davet ettiklerini belirten Karaca, şöyle konuştu: "2009 yılında on binlerce kişiye sergiyi ücretsiz ziyaret edebilme fırsatı sunduk. Bu açıdan sosyal sorumluluk görevimizi yerine getirdiğimize inanıyorum. Sanatı halka sevdirmek en azından tanıştırmak adına 2010 yılında birçok çalışma yapacağız. Toplum için sanat felsefesinden hareketle toplumun tüm kesimlerine hitap etmek için proje üretiyoruz. Bunlar arasında 2010'da her hafta bir köyün kum şehrini ücretsiz ziyaret etme gibi projeler yer alıyor."

KUM HEYKELLERİ HEYECANI BAŞLIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 28 Mart 2010 Pazar 10:37:02
Güncelleme :28 Mart 2010 Pazar 15:12:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?