16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Kumluca Belediyesi belgesini aldı

KUMLUCA BELEDİYESİ BELGESİNİ ALDI

Kumluca Belediyesi ‘TS ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti ve Şikayet Yönetim Sistemi Belgesi’ni, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle aldı.

Türkiye’deki 3 bin 200 belediye arasında 32’inci olarak ‘TSE ISO 9000 Kalite Yönetimi’ standardını belgelendiren Kumluca Belediyesi, belediye ile vatandaş ilişkilerini yöneten ‘TS ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti ve Şikayet Yönetim Sistemi’ belgesini de aldı.

Belediye personeli ve halkın katıldığı törende konuşan Türk Standartlar Enstitüsü’den (TSE) Hakan Ergin, bu belge ile Kumluca Belediyesi’nin vatandaşa verdiği hizmeti ve müşteri memnuniyetini tescil ettiklerini belirtti. Ergin, "Kamuda müşteriyi tanımlamak, özel sektöre göre daha zordur. Vatandaş için en iyisini bilen devlet yerine, vatandaşla birlikte düşünen devlet, devleti memnun etmekle yükümlü vatandaş yerine de vatandaşın memnuniyetine odaklı devlet olabilmek çok zordur. Bu konuda özveriyle çalışarak bunu başaran Kumluca Belediyesi çalışanlarına teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

24 SAAT HİZMET VEREN BELEDİYE OLMAYI HEDEFLEDİK

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya ise "Hiç kimse bize gelip 'belge verelim' demedi. Bu yola çıkarken, Kumluca Belediyesi olarak vatandaşımıza 24 saat hizmet veren bir belediye olmayı, hizmet verirken de vatandaşımızın memnuniyetini sağlamayı hedef seçtik” şeklinde konuştu. Çetinkaya, belediyeye ulaştırılan sorunları yerinde tespit ettiklerini de sözlerine ekleyerek, “En kısa sürede çözümünü gerçekleştirerek tekrar vatandaşımıza dönüp memnuniyetini sağlıyoruz. Bütün bu çalışmalarımız TSE tarafından denetlenerek, yapılan çalışmaların standardı tespit edildi. Türkiye'de bir ilk olarak bu belgeyi almaya hak kazandık. Bu konuda özveri gösteren tüm belediye personelimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

KUMLUCA BELEDİYESİ BELGESİNİ ALDI
KUMLUCA BELEDİYESİ BELGESİNİ ALDI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2010 Pazartesi 16:52:03
Güncelleme :12 Nisan 2010 Pazartesi 17:09:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?